Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Barack cefrézési tippeket,...

Barack cefrézési tippeket, tapasztalatokat megosztana velem valaki? ☺

Figyelt kérdés
2019. júl. 29. 19:00
 1/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Persze. Kimagozod és beleteszed egy hordóba. 100 literes hordót kb jó háromnegyedig tedd nehogy kifusson. Az igazi cefrébe nem tesznek cukrot. De van aki 8-10 kilót is tesz bele. Ki hogy. Jól tömörítsd le. Ha egy kb mázsa gyümölcshöz teszel 3-4 kiló cukrot az azért nem akkora bűn.(szerintem) Feloldod melegvízzel a cukrot. Teszel bele 100 gramm borkősavat. Azt is old fel. Annyi vízzel csak hogy a levegőt kiszorítsd a barackdarabok közül. Tehát épp ellepje. Majd a gazdaboltban vett élesztővel beindítod a forrást. Neilonnal lekötöd a hordót plusz fedő. 3 naponta ránézel és beleforgatod a tetejét. Kevergetni nem kell csak a tetejét belefordítod az ecet bele ne üssön. Amikor egyszer csak a gyümölcs leül a hordó aljába akkor kész. Lehet főzni.
2019. júl. 29. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

#1

Nem vitatom, csak kérdezem:

Borkősavat miért kell beletenni?

Mi soha nem teszünk bele, de nem is ismerünk olyat, aki a cefrébe borkősavat tenne.

2019. júl. 29. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 mindentudó99 ***** válasza:
97%

Mert amelyik gyümölcsnek nincs savtartalma (pl barack , szilva , ) azt szokás savazni. Főleg ha még cukrot is tesznek hozzá. Mert előfordulhat hogy rossz irányba indul meg a forras és acetonos lesz a cefre és a pálinka. Olyan lesz a szaga mint a technokol ragasztónak. Az íze is és mentolos jellege lesz. Míg nem savaztam néha előfordult. Hát mit ne mindjak ihatatlan lesz. Ezert árulnak direkt ph merőt cefrékhez. Én nem használok annyit teszek bele amit írtam

N8ncs gond. Megjártam már így bodza bogyó pálinkával is. Az egész 120 literes hordó ilyen lett. Iható egyébként nem ártalmas csak nem jó.

2019. júl. 29. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
2019. júl. 29. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

#3-4

Köszönöm, hasznos volt!

Akkor eddig szerencsénk volt, mert valamiért mégis finom lett a pálinka, semmi aceton meg egyéb.

Ezentúl teszünk bele.:)

2019. júl. 29. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Igen ez szerencse kérdése. Párszor régen megjártam . Azután olvasgattam a neten erről hogy mitől lehet. Azóta sabazom nem is volt ilyen gond.
2019. júl. 29. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
És még valami. Több savat se tegyél bele mert akkor meg ha túl savas megmarja a főző réz alkatrészeit aztán opàlos tejszerű lesz a pàlesz. Bár az javítható
2019. júl. 29. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Tehetsz bele pektinbontót is meg fajélesztőt.
2019. júl. 30. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem kell bele semmi cukor, se borkősav, se élesztő. Egészséges szemeket kell tenni bele, forrás közben elegendő szellőzést biztosítani neki, naponta meg kell szúrkálni a hordó aljáig majd amikor kiforr le kell kötözni fóliával és még abban az évben ki kell főzetni. Ha sokat, éveket áll akkor ecetesedik és denaturált szesz illata lesz és mehet az egész a kanálirisba. Ilyen egyszerű.
2019. aug. 13. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!