Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A háziborom még pezseg de már...

A háziborom még pezseg de már 1 hónapja? A borkén megállitja ezt a folyamatot? Hogy kell adagolni?

Figyelt kérdés

2019. nov. 2. 00:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Két dologra gondolok:

- a szőlő (must) cukorfoka magas volt, ez esetben a vége felé elhúzódhat az erjedés

- esetleg a szüret előtti hetekben nem permeteztél olyan gombaölővel, mely az élesztőgombák tevékenységét gátolják?

Gondolom, hogy a zajos erjedés már megtörtént, illetve a seprű már leülepedett. Ez esetben egy fejtést (enyhe kénezéssel egybekötve) javasolnék.

2019. nov. 2. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Az enyém is pezseg. Otelló . Kései szüret magas cukorfok és hideg van. Majd kiforr. Ráér.
2019. nov. 3. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
A magasabb cukortartalomtól lehet, szerintem nincs ezzel semmi baj. Nálunk is forr még enyhén a három hordóból egy. Nincs úgy letisztulva, mint a másik kettő (azok más fajták), még opálos, ill. belevilágítva időnként néhány buborék felszáll benne. Én nem fejtem le, amíg meg nem állapodik.
2019. nov. 10. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!