Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem viselkedik ugyanúgy...

Miért nem viselkedik ugyanúgy a "bor"?

Figyelt kérdés
néha veszek flakonos borokat, ezeket a legalsó kategóriás két litereseket általában ugyanazt a márkát. szoktam beletenni szódabikarbónát két kis csapott kávéskanállal hogy kevésbé legyen savas. van amibe beleteszek egyel és több percig be kell fogni a flakon száját olyan intenzíven felhabzik, pezsegni kezd, van amelyiknél a második után sem történik szinte semmi. ezeknek a minősége nem egyforma? szóval biztos van valami előírás minek kell megfelelni mégsem ugyanolyanok, miért?
2020. febr. 24. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezek az alsó kategóriás borok nem egy meghatározott fajta, hanem mindenféle maradékok összeöntve.

Borba szódabikarbónát tenni meg furcsa ötlet.

Az, hogy mennyire habzik csak attól függ, mennyi sav van a borban - több sav esetén erösebben reagál, kevés sav esetén meg nem vagy alig.

Igazán nem érthetö számomra, hogy minek iszol bort, ha nem szereted az ízét és nem veszel valamennyire iható minöséget?

2020. febr. 24. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
igazából úgyis keverem valamivel szóval arra jó az olcsó is. köszönöm
2020. febr. 24. 17:50
 3/3 mindentudó99 ***** válasza:
Érthetetlen hisz generációkon keresztül őrzik a titkos receptjét a kannasboroknak. Mikronnyi eltérés se lehet.
2020. febr. 26. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!