Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell beállítani a...

Hogyan kell beállítani a cukorfokot borkészítésnél?

Figyelt kérdés
Hobbiból szoktam a család részére készíteni szőlőbort, illetve gyümölcsborokat. Eddig mindig találomra, vagy recept alapján adtam hozzá a cukrot a musthoz. Ha mondjuk nyáron csinálnék meggybort és mustfokolóval megállapítom, hogy 15 fok körül van a must, akkor hogyan lehet megállapítani, hogy mennyi cukrot adjak hozzá? Ha jól tudom 20 fokosra szokták beállítani. Elsősorban szakemberek, hozzá értő emberek válaszát várnám. Előre is bocsi ha hülyeséget kérdeztem. Csupán hobbi szinten foglalkozom a témával.

2020. ápr. 29. 14:06
 1/2 Phoney ***** válasza:

[link]


Itt van ez a táblázat, itt láthatod, hogy X fokról Y fokra hány g/l cukorral tudod növelni.

2020. ápr. 29. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 mindentudó99 ***** válasza:
1 kiló cukor 100 liter mustba kb 0.7 tized cukorfokot emel.
2020. ápr. 30. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!