Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Érdemes e erjedő mustba...

Érdemes e erjedő mustba szőlőcukrot adni ?

Figyelt kérdés

2020. szept. 14. 14:40
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
Nem.
2020. szept. 14. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
65%
Nem. Cukortartalmat korrigálni az édes mustnál, maximum 2%-ot emelve azon. Ha nem tudod mennyi volt a cukorfoka, akkor meg eleve nem érdemes vaktában... Most már hagyd kierjedni.
2020. szept. 17. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
65%
Nem. A must legfontosabb alkotóeleme a cukor. Értéke (minősége) főleg ennek természetes tartalmától függ. Meghatározása mustmérővel (közelítőleges tényleges cukortartalom), vagy kémiai analízissel történik.
2020. szept. 20. 04:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 semmisemjó ***** válasza:
Elvileg a must sűríménnyel lehet növelni. Lehet bele tenni csak drága, ha nem eladásra megy tehetsz bele répa cukrot is. Egy kg cukor kb 1 cukorfokot emel 100 l mustnál. Ahhoz, hogy azért el is álljon a bor legalább 18 fokot kell elérnie különben virágosodik meg akár ecetesedhet is. Ha nem raksz bele akkor arra kell vigyázni, hogy az edény állandóan tele legyen, folyamatosan kisebbekbe kell átrakni.
2020. szept. 25. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
nem,nem kell,sőt nem is szabad.Ha a szőlőd kevésbé édes,az egészet el tudod rontani pár gramm cukorral is
2020. szept. 25. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!