Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kibontottam a 2001-es villányi...

Kibontottam a 2001-es villányi Cabernet Sauvignont. Az lehet hogy egy közel 20 éves bor nem érett a palackban semennyit?

Figyelt kérdés
Annyira tüzes paprikás ízek dominálnak benne mint egy két éves borban. Holott vártam volna krémes füstös letisztult ízekre.

2021. márc. 11. 21:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
72%
Egyáltalán nem értem miért hiszik azt az emberek, hogy minél idősebb egy bor annál jobb. Van ilyen, de nem mindegyik fajta, sőt még az évjárat és a termőhely is számít. Olyan is van, hogy egy bor pl. 10 évesen éri el a legjobb minőségét, utána csak romlik.
2021. márc. 12. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
23%

Mert azt hiszik a sznobok, hogy minél drágább annál jobb.

Ez a 20 éves említett bőr is jó drága lehetett..

2021. márc. 12. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
77%
Érett az egy keveset egész biztos. Gratulálok a tároláshoz, most egy csúcs minőségű ritkaságot iszol!
2021. márc. 12. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
Érezd magad különlegesnek!
2021. márc. 12. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:

#9 ezt árult el a pezsgőgyártóknak is :) persze nem a 10000 literes ipari "bubis szőlőlére", hanem a hagyományos gyártási módszerrel készültre gondolok.

Ettől függetlenül hozzá nem értő proli sznobság azt gondolni, hogy egy bor minél idősebb annál jobb lesz.

2021. márc. 12. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
a bor nem az uvegben erik hanem a hordoban. ha meg rossz volt, kifogtal vmi rossz evjaratot.
2021. márc. 12. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:

Volt borom ami prímán megérett 20 év alatt.

Igaz az egy exportra szánt 86-os kosher bor volt.


Az a baj hogy Bödöcs főleg hogy az igénytelen alkoholistákat és az ultrasznob cseppenként kortyolókat figurázta ebben... szerintem részben félreértetted az előadását.


Persze miért sznob az aki nem a berugást keresi a borban, hanem az ízét?


12-es mellélőttél: 2001-es Teleki pincészet Villányi Cab Sav - ezer forint alatti. Kb. 2.-3. évjárata volt a Csányiéknak.


Egy testes vörösbornak üvegben érési életciklusa 15-25 év kb. Szóval nem 10 év és nem is 50. Utána már eszmei értéke van csak a bornak. Egy öreg borászmester bácsi mesélte nekem.


Azt linkeljétek már meg nekem, hogy ki írta azt az okosságot hogy palackban nem érik a bor, csak hordóban?


3 év + hordós érlelés után olyan fa ízű lesz a bor hogy elnyomja a szőlő ízt.


Azért azt nem gondoltam hogy ennyi félművelt hozzászólást kapok.

Azt reméltem, hogy valami borász vagy sommelier tud rá válaszolni, nem valami kannás tablettás fanok... : ))

Tényleg a 6-7-es hozzászólás volt a legépítőbb de azt is lepontozták és lealkoholistázták - nagyon magyar... :/

2021. márc. 12. 13:16
 18/18 anonim ***** válasza:
Ezek a sepredékek sajnos ilyenek. Én amúgy alkoholista vagyok, és büszke is vagyok rá. Minden nap iszom, de a kérdésedre nem tudok válaszolni 😣
2021. márc. 18. 01:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!