Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért szokás a búzasörnél a...

Miért szokás a búzasörnél a pohárba a citrom mellé egy kis rizst is tenni?

Figyelt kérdés
Még nem volt szerencsém így kipróbálni, de érdekelne, hogy emnnyivel másabb.
2010. szept. 4. 18:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Igazából valamiféle utószűrési szerepe lenne, ugyanis búzasörnél előfordulhat "üledékképződés" (élesztő, stb.) de igazi minőségi búzasönél nem nagyon szokás rizst rakni bele, legalábbis én nem nagyon találkoztam ilyennel sem itthon, sem külföldön.
2010. szept. 4. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Kifejezetten szűretlen búzasört árulunk, ha úgy van, amit írsz, akkor lehet ez a rizs szerepe, nem tudom. 200-ból 1 ember ha kéri :D Na mindegy.
2010. szept. 4. 23:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Pár szem rizs elősegíti a buborékok felszabadulását, tartósabb lesz a hab. Azt hiszem, bajor szokás.


(nem főtt rizs, főleg nem rizibizi :))

2010. szept. 5. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2010. szept. 5. 20:03
 5/5 anonim ***** válasza:
A hab tartósságát, keménységét segíti elő, és természetesen "nyers" rizs, de csak óvatosan, egy kiskanállal elég egy korsóhoz, máskülönben nyalhatod fel az asztalról :)
2010. szept. 6. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!