Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A frissen lefőtt pálinkában,...

A frissen lefőtt pálinkában, több az alkoholtartalom?

Figyelt kérdés
Csak egy hörpintésnyit ittam, de nagyon megütött. Soha egy piától, amit ittam(viszonylag többet), nem éreztem még így magam.:D
2010. szept. 12. 23:23
 1/6 anonim ***** válasza:
nem. ez a pálinka szerintem fél év múlva is így megütne.
2010. szept. 12. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 BeerHunter ***** válasza:
Friss pálinkának az alkoholfokát lepárlás után állítják be (higítják), általában desztillált vízzel.
2010. szept. 12. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom,hogy most milyen készülékekben főzik a pálinkát és mivel pancsolják össze.

Apám rézműves volt,és szeszfőzdéknek készített berendezéseket,amik minidg rézből készültek!

Az első kifolyó pálinkát nem itták meg,mert az un. rézeleje volt,és mérgező.

Soha nem vizezték sehol a pálinkát semmilyen vízzel.

A pálinka foka eltérő lehet. Amit te ittál,az valószínű tisztaszesz volt. Az akár 80-90 fokos is lehetett,és ez túl ütős ahhoz,hogy meglehessen inni. Ebből szokás likőröket készíteni. Nem árt főzés előtt az irodalomban utána nézni a pálinkafőzés fortélyainak!

2010. szept. 13. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Phoney ***** válasza:

06:55

engem nagyon érdekelne, hol tötént mindez, mert én mostanában elég sokféle töménnyel foglalkoztam, de hogy valamit eleve 40-60 fokra főzzenek, az az égvilágon semmilyen párlatnál nem hagyomány, tudomásom szerint még a pálinkánál sem.


Minden párlatot 70-80% fölé szoktak főzni, és igenis, desztillált, vagy ritkábban forrásvizet öntenek hozzá. Még az abszinthoz is.


Egyébként ma is ismerik a réz felszerelést, ma is mérgezőnek számít a metanol, és ma is létezik minőségi tömény.


Pancsolt taknyok meg 100 éve is léteztek, volt ital, amit konkrétan a pancsolás miatt tiltottak be...ma ez szerintem nem igazán fordulhat elő:)


Üdv: egy embertársad 2010-ből;)

2010. szept. 13. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 BeerHunter ***** válasza:

Ha szerinted 40-50-60 fokosra le lehet főzni a pálinkát, akkor nem sokat érthetsz hozz. Mondjuk le lehet, de annak a neve selejt.

Utolsó szépen leírta.

2010. szept. 14. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Kedves Rézműves ivadék! Kedves Medvevadász! MIndketten félinformációkat és pontatlan dolgokat írtatok, amiből arra következtetek, hogy igazi pálinkafőzésen igazi értőként még nem vettetek részt. Magyarországon a kétszeres lepárlásnak van hagyománya, a végtermék a pálinka. A cefréből először az alszeszt főzik le, 5%ig fogják föl az egészet. A második lepárlás során az elő , közép és utópárlatot külön gyűjtjük. Fogyasztani a középpárlatot fogjuk, aminek alkoholtartalma általában 60% fölött van. Mivel ez élvezhetetlenül erős , vízzel hígítják általában 48-52% közé gyümölcsfajtától függően.

A frissen lefőtt pálinkában tehát éppen ezért lehet, sőt általában több az alkoholtartalom, mint abban, ami fogyasztásra van elkészítve.

2014. szept. 3. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!