Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A kén-dioxid ehető?

A kén-dioxid ehető?

Figyelt kérdés
Az van a boron hogy kén-dioxidos. Az jó? Finom?

2023. ápr. 14. 16:36
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Ja nagyon fincsi.
2023. ápr. 14. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Mérgező nem szén-dioxidot akartál írni?
2023. ápr. 14. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem. "Kén-dioxidot tartalmaz". Ez van ráírva. Nagy betűkkel.
2023. ápr. 14. 16:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
[link] Tényleg használják a borászatban azt hizem ezt csak borszakértő venné észre.
2023. ápr. 14. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

Tartalmaz kén-dioxidot, valóban. Azt hiszem, a hordókat kezelik vele. Ha zavar, vegyél biobort, abban nincs.

Egyébként sok termék tartósítására, színének megőrzésére is használják, pl aszalt gyümölcsökhöz.

A 14 jelölésköteles allergén között is szerepel. Én is allergiás vagyok rá. Viszont egy kis pohár bortól még semmi bajom, úgyhogy nem lehet benne sok. 1 db kénezett aszalt sárgabaracktól már fulladok.

2023. ápr. 14. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Dehát nem mérgező????????????????????????????????????? Nem értem. Nem értem.
2023. ápr. 14. 17:47
 7/10 anonim ***** válasza:
91%
Egyél meg 2 evőkanál sót. A só mérgező?
2023. ápr. 14. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 NTBS ***** válasza:
100%
A bor iható tőle.
2023. ápr. 14. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 Phoney ***** válasza:
100%
Okosabb emberek már 500 éve rájöttek, hogy minden mérgező, csak a dózis változik. Semmi nem mérgező, ha elég keveset fogyasztasz belőle, és minden mérgező, ha elég sokat. Vízmérgezést is lehet kapni pár napon belül, napi 8 liter már elég hozzá.
2023. ápr. 14. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Így, hogy Kén-dioxid, nem hiszem el, hogy kiírják. Szulfitokat tartalmaz, így esetleg. A kén a borászat évszázadok óta alkalmazott fertőtlenítő, csírátlanító szere. Az üres hordókat kén szalaggal, a borokat kálium- piroszulfittal szokták kezelni. Ezt túlzásba lehet vinni, un. túl kénezik a bort, de max. fejfájást okoz(hat). Régebben, kb. 30 éve még kén nélkül nem volt borászat, ez most változni látszik.
2023. ápr. 15. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!