Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Dinnyepálinkát miért nem...

Dinnyepálinkát miért nem készítenek?

Figyelt kérdés
Dinnyéből miért nem készítenek pálinkát? Elvileg ideális lenne hozzá hisz rengeteg leve van ráadásul jó cukros is. Sok helyen nagy üzemben termesztik is. Jobban megéri eladni?
2023. jún. 18. 02:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Macerás, munkaigényes a cefrézése, és a pálinka sem adja vissza a sok belefektetett munkát a különlegességével.

Egyébként készítenek dinnye pálinkát, csak a fenti okok miatt amolyan "ritka különlegesség", ami ráadásul nem is finom.


"Sárgadinnye pálinka készítés, azaz hogy készül a sárgadinnye cefre.

A sárgadinnye, pálinka készítés szempontjából különösen munkaigényes gyümölcs, mivel darálás előtt a héját, magját el kell távolítani, utána pedig fontos, hogy a gyümölcsöt mossuk is meg - tekintettel arra, hogy késünk érintkezhetett a héján található földdel, így beszennyezheti a gyümölcs húsát is talajbaktériumokkal. A pálinka kihozatala alacsony, mivel teljes érettségi állapotában is inkább víztartalma magas. Alacsony savtartalma miatt, cefréjének savazása sem hagyható el. Az epercefréhez hasonlóan sárgadinnye cefre is gyorsan megromlik, ezért az erjedés befejeződését követően gyorsan ki kell főzetni. Kevésbé karakteres párlatot kapunk belőle, de kevesen mondhatják el magukról, hogy igazi, sárgadinnyéből készült párlatot fogyasztottak."

2023. jún. 18. 03:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
Íztelen vacak lenne.
2023. jún. 18. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Minél alacsonyabb a felhasznált alapanyag cukor tartalma, annál kevésbé gazdaságos a belőle történő pálinka főzés. A dinnye nem szerepel a top 5 között. A cefrézésnél elvégzendő műveletek mennyisége és nehézsége szintén beleszámítódik a dologba.
2023. jún. 18. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A dinnyét azért érzed édes ízűnek, mert roppant alacsony a savtartalma. És bár a meggyet savanyú gyümölcsnek érzed, több cukor van benne, mint a dinnyében. Ezért is csinálnak a meggyből pálinkát. És a dinnyéből nem...
2023. jún. 20. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer a gyulai pálinkafőzdében azt válaszolták, hogy a görögdinnye nem gyümölcs, és nem felel meg a pálinka törvényi kritériumainak sem.🤷
2023. jún. 20. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ketszer próbáltam sárgadinnyéból cefrézni. Sose lett jó megromlott.
2023. jún. 21. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!