Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A pálinkának mennyire kell...

A pálinkának mennyire kell fajtára jellemzően gyümölcsös ízünek lenni, többi lent ?

Figyelt kérdés
Nem vagyok nagy pálinka fogyasztó. Az egyik vásáron ittam egy feles gyümölcspálinkát és olyan intenzív volt az íze, hogy egy óra mulva is éreztem a számban. Viszont a boltban vásárolt pálinkának szinte semilyen gyümölcsös íze nem volt, ha az üvegre nem lenne ráírva hogy alma/körte stb pálinka én meg nem mondtam volna hogy milyen gyümölcsből főzték. Hamisitvány nem lehetett ha a boltban vásároltam, gondolom én.
2023. nov. 3. 11:58
 1/7 A kérdező kommentje:
milyen márkáju intenzív gyümölcsös ízű pálinkát ajánlotok?
2023. nov. 3. 12:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Nagyon.
2023. nov. 3. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
57%

Egyik ismert pálinkafőző mesélte hogy az aroma nem tiltott dolog.

Amit egy óra múlva is a szádban ereztél biztos tartalmazott.

2023. nov. 3. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

"Amit egy óra múlva is a szádban ereztél biztos tartalmazott."


A kommersz italok készülnek tiszta szesz, víz, és aroma felhasználásával, mégsem lehet állítani, hogy azoknak intenzív gyümölcs íze lenne.

Igen, lehet tenni a pálinkába is aromát, de lehet főzni olyan pálinkát is, aminek természetes gyümölcsös íze van.

Lehetséges, de azért ritka mert az csak a minőségi cefréből főzött pálinkának is csak egy kicsi részénél érvényesül, a pálinkaívók többsége azt nem hajlandó megfizetni

2023. nov. 3. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
#1: Talán a meggyet, a bodzát és a birset mondanám.
2023. nov. 3. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Phoney ***** válasza:

A pálinkának első körben finomnak, élvezhetőnek kell lennie. Ugyanabból a gyümölcsből is többféle stílusban lehet jó pálinkát csinálni. Minden égetett szeszre igaz, hogy nem feltétlenül akkor a legjobb, ha mindenki felismeri az alapanyagot, hanem akkor, ha tájékozott, tapasztalt fogyastók (egy jelentős része) szertint is jó.


Én pl. unalmasnak találtam eddig minden olyan szilvapálinkát, ami a tiszta gyümölcsjelleget próbálta visszaadni. Nagyon "tiszta", nagyon "érdekes", csak aztán a 3 decis üveg is úgy fogyott el, hogy évek alatt, vagy "na verjük be, sose fogy el". A klasszikus "paraszt" (lakkos, fanyar) szilvapálinkának a nagy része ugyan szar, mert nehéz jól megcsinálni, de nekem csak az a jó szilva, amikor azt valaki rendesen meg tudja csinálni.


A "mindenhol kapható" kereskedelmi pálinkák legnagyobb része szerintem most sem túl nagy szám, stílustól függetlenül. A tényleg jókat meg annyira kevés helyen árulják, hogy egyes megyékben még mindig sehol nem tudsz venni egy tényleg jó pálinkát.

2023. nov. 4. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Dorian Gray ***** válasza:
100%
Én egyre kevesebb pálinkát iszom, nagyon eltolódtam a whisky felé az elmúlt 8-9 évben, viszont azt a keveset igyekszem tényleg jó pálinkával kitölteni. Nekem a Szicsek nagyon bejött. Sok féle van nekik és mindegyik nagyon ízlett. Különösen a birs és a meggy. A rendes pálinkákon kívül, kóstoltam tőlük pl sütőtököt, ami mivel zölség, csak párlat. Iszonyat finom volt az is.
nov. 6. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!