Miért vannak itt külön alkoholokhoz ajánlott aromák, "simából" nem lehet gyártani otthon ízesített szeszesitalt?
Figyelt kérdés
ez nem a reklám helye, csak őket ismertem régebben mint ilyesmit áruló helyet, meg talán őket látni a boltokban is [link] meglepett hogy miért van külön kategóriájuk élelmiszer, és szeszital aromákra? mivel amúgy az élelmiszer aromákon belül is sok alkoholos indíttatású van, sőt szinte háromnegyede aztegnapelőtt 22:03
1/2 Phoney 



válasza:





Lehet, csak nem lesz olyan jó. Igazából elég nehéz olyan aromát gyártani, amit egyszerűen tisztaszeszhez (vodkához) keversz, és hip-hop utánozni tudja egy másik rövidital jellegét, mert ahhoz nem elég az íz, hanem kellenek olyan kongenerek is, amik elfedik a csupasz etanol vodkajellegét.
A MaxAroma pl. egész tűrhető rumaromákat gyárt erre a célra, persze a jó nem ilyen, de ízlés szerint cukrozva ezek sokkal jobbak, mint egy "matróz szeszesital" vagy akár a legolcsóbb valódi rumok.
2/2 anonim 



válasza:





Kémiailag gondolom máshogy viselkedik.
Ételfesték is van több féle, sütni való, tortához való...másra lett optimalizálva. Az egyik nem barnul meg ha melegíted, a másik meg szépen keveredik a krémben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!