Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi történik, ha egy 1-es...

Mi történik, ha egy 1-es típusú cukorbeteg személy alkoholt iszik?

Figyelt kérdés

Nyílván mértéktől függ, ezért kiváncsi vagyok a mérsékelt ívás (enyhe kábultság és jó kedv) következményeire, és az igazi berúgás következményire is, vagyis amikor azt sem tudod hol vagy, ki vagy, mi vagy, és másnap el is felejted mi történt tegnap.

Kezdő 1-es típusú cukros vagyok, de szeretek inni

aug. 9. 21:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Itt a rendszeres iváson van a hangsúly. Az hogy néha napján megiszol 1-1 sört esetleg megy mellé egy rövid az még semmi. Meg ha néha berúgsz még az sem annyira gáz. De ha ez a berúgás heti szintű, esetleg még ennél is több na az már okozhat gondot.
aug. 9. 21:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is 1-es vagyok.

Egy részről nem mindegy hogy miből és mennyit iszol. Mert szinte az összes alkoholnak magas a szénhidrát tartalma. Szoval ha megiszol vacsora után pl 3 sört vagy 2 pohár bort, akkor az olyan mintha duplán vacsoráztál volna. Ergo vagy ku.va magas lesz a cukrod, vagy több inzulint kell beadni.

Illetve a másik dolog. Az baromira nem jó ha öntudatlan állapotra iszod magad. A cukorbetegség, főleg az inzulinos, egy állandó "éberségi" állapotot követel. Én is szoktam néha inni ha buli van, van hogy nem keveset (pl már szédülök, hányok is). De mindig tudatomnál vagyok. Mert pl ha este iszol, akkor figyelni kell arra hogy beadd az éjszakai inzulint. Na meg a cukorbetegség egy elég alattomos dolog, bármikor felmehet vagy leeshet a cukrod. És ha mocsok részeg vagy, akkor ezt nem fogod észre venni. Csak a többiek azt, hogy meghaltál... szóval ihatsz, de mértékkel, mindig legyél a tudatodnál.

aug. 9. 22:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Módjával nyilván és nem mindennap.
aug. 10. 08:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nem sokat iszol és főleg nem mindennap, akkor semmi bajod nem lesz
aug. 10. 17:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Kilő a cukra majd leesik
aug. 11. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Mi történik akkor ha idő előtt felbehagyom a tyukszemtapasz használatát?

Vettem do tobell tyukszemtapaszt a tyukszememre és egy hétig használtam. Szalicilsavat tartalmaz és én cukorbeteg vagyok és nem használhatók olyat amiben ilyen összetevő van.ezt csak tegnap olvastam a neten hogy nem lehet használnom mert elfekelyesedik és levagjak a...

Mi történik ha vki cukorbeteg és nem tud róla?

Ezáltal eszik össze vissza mindent, és gyógyszert sem szed. Mondjuk egy kezdődö cukorbetegnél milyen tünetek jelentkezhetnek?

Mi történik ha nem tudom be venni a metfogammát?

Sajnos 2-es típusú diabéteszes vagyok. Amire 2 X 1 (1000 MG-os) metfogammát kell szednem. De ma reggel el fogyott a gyógyszerem. A házi orvosom meg csak 2024. január 2.-tól lesz újra. Hogy miért nem írattam karácsony előtt? Azért mert december 15.-én volt utoljára a...

Mi történik, ha egy cukorbeteg bead magának inzulint úgy, hogy nem eszik utána?

Mi történik, ha egy cukorbeteg úgy ad be inzulint magának, hogy nem eszik előtte vagy utána? Illetve mikor kell beadni az inzulint, étkezés előtt vagy után? Ha étkezés előtt, mennyi idővel étkezés előtt? (én szerencsére nem vagyok beteg, csak szeretnék többet tudni róluk. )

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!