Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi lesz belőle ha csak cukorbó...

Mi lesz belőle ha csak cukorból meg vízből csinálok pálinkát?

Figyelt kérdés

Milyen íze lesz? Vagy egyáltalán lesz valami íze vagy akkor tiszta szeszt kapok?

Fel tudom használni likőrök készítésére?


2010. dec. 17. 17:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Elviszem egy szeszfőzdébe.
2010. dec. 17. 18:23
 12/19 anonim ***** válasza:
40%
Cukorból meg vízből szirup lesz am. XD De jó, legyen, h lefőzöd szesznek. Amennyi pénzért lefőzeted, kb meg is vehetsz valami jó italt. Amúgy csak szólok, hogy sokan ingyen odaadják a rohadó gyümölcsöket, csak menj ki a kertbe és szedd össze. Mindketten nyertek. Bár az ilyen akciók legközelebb még a hó előtt jussanak eszedbe. :D És bocs, de asszem veled se innék... nem mondom, hogy olyan igényes vagyok, de azért megválogatom, mit iszok. xD
2010. dec. 17. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:

"Hogyne lenne íze, igenszar íze lesz."


És mi adná az ízét? Kíváncsian várom!

2010. dec. 17. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:

"Elviszem egy szeszfőzdébe."


Nos ebben tévedsz a szeszfőzde nem főzhet cukorcefrét tilos.

2010. dec. 17. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:

"rohadó gyümölcsöket"


A rohadt gyümölcs nem használható semmire!

2010. dec. 17. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 A kérdező kommentje:
na mi adná az ízét?
2010. dec. 17. 18:51
 17/19 A kérdező kommentje:
tudtommal a gyümölcs cefrét is cukrozzák és nem lesz rossz íze. Csak az aromájából veszít.
2010. dec. 17. 18:52
 18/19 Phoney ***** válasza:

Hát vegyél egy üveg teszkó vodkát, az is minden sz*rból van összefőzve, de megbízhatóan korrekt FOS íze lesz, hiába szűrik.


Komoly likőrgyár nem használ cukorszeszt, mert hiába "nincs íze elvileg" és mégis baromi olcsó, igenis felismerhetően szar és elrontja még a pastis-t is, pedig ha azt is el lehet, akkor mindent.


Az igazi "büdös fajta" házipálesznek is a cukor lehet az egyik titka, bár ahhoz pont nem értek.

2010. dec. 17. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 doboszoli ***** válasza:
100%

Tisztánlátás végett:

Minden cukor (gyümölcs, répa, nád, stb) erjesztéséből alkohol képződik, ami a lepárló készüléken, a különböző forráspontok miatt leválasztható.

A gyümölcs azonban ízt, aromát is ad hozzá. Term. a saját cukrából is alkohol lesz. Fontos a jó alapanyag, mert a szennyezett, rothadt gyümölcs íze a párlatban "átérződik", ill. az erjedést ecetes(rossz) irányba téríti. Ettől büdös a az ócska pálinka.(meg persze a le nem választott kozmaolajokból, de ebbe most ne menjünk bele.)

Cukor, víz, élesztő. Csak etilalkohol íze van,a helyes alapanyagkezelés és lepárlás "tiszta", fogyasztható, likőrnek alkalmas párlatot ad.

Gazdaságosság: 1 kg cukor 190 forint, ebből cca.0,7 l szesz nyerhető.(min. 3 liter vízben feloldva). Hozzájön a főzés energia költsége, meg az idő. Tessék számolni!

A kérdésre ennyit.

Mégsem biztatnék senkit ilyen merényletre a pálinka kultúra ellen, hiszen egy jó gyümölcspálesztól- mértékkel fogyasztva- nem nagyon van jobb tömény ital-szerintem.

2010. dec. 17. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!