Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan hizlal az alkohol?

Phoney kérdése:

Hogyan hizlal az alkohol?

Figyelt kérdés
Elmagyarázná ezt valaki? mert itt időnként felbukkannak emberek, akik szerint az alkoholtól önmagában hízni lehet, pedig én úgy tudtam méreg, amit ecetsavvá alakítunk és kipisiljük, vagy tovább bontjuk és szén-dioxid meg víz lesz belőle.....
2011. máj. 11. 22:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
a szeszes italoknak magas a kalóriatartalma úgy:D
2011. máj. 11. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
58%
Gondolom láttad már, hogy elég jól ég, van is benne energia. 100 grammbn 700 kcal.
2011. máj. 11. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
90%

"Gondolom láttad már, hogy elég jól ég, van is benne energia. 100 grammbn 700 kcal."


Ja. És annak a 100g-nak a lebontása csak 416,6 nap alatt le is zajlik.:P Ennyit arról, hogy hízlal. Ugyanis nem teszi, kifejezetten lassan, max 10mg/óra sebességgel bomlik. Ami hízlal, az a melette lévő cukor, hiszen eleve cukortartalmú ayagok fermentációjával állítják elő.

2011. máj. 11. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
54%
a szeszesitalok nagy resze rengeteg cukrot is tartalmaz.
2011. máj. 11. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
23:06: Akkor négy felesnyi 50%-os pálinka ennyi idő alatt bomlik le...?
2011. máj. 11. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 ghini83 válasza:
Nekem az hizlal benne, hogy ha iszok, 2 napig zabálok össze vissza. A szervezetem nem tudja mi kell neki, és szar az emésztésem/gyomrom. És persze magas a kalóriatartalma is, meg puffaszt.
2011. máj. 11. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Első kettő:

és akkor mi van? a ti gyomrotok vegyesfűtésű kazán, amibe a fűrészpor is jó, vagy mi? és még ha lenne is belőle energia, zsír hogy lesz belőle? sehogy.


(Azt tudom, hogy az erjesztett italokban van több-kevesebb cukor, de konkrétan az etanolra voltam kíváncsi, meg az égetett szeszekben egyébként is csak akkor van cukor, ha utólag adnak hozzájuk.)

2011. máj. 12. 02:15
 8/13 anonim ***** válasza:

Az alkohol oxidációja során energia szabadul fel, amit a szervezet ATP-vé alakít át (a lebomló táplálék belép a citrát-ciklusba, és glükóz képződik belőle), ezt az energiát pedig glikogén (zsír) formájában tárolja el.


Viszont amikor azt mondják, hogy "az alkohol hizlal", nem a tiszta etanolra gondolnak, hanem a szeszesitalokra, amik tartalmaznak cukrot, egyéb anyagokat, stb (a mezőgazdasági alkoholt cukor erjesztésével állítják elő).


Egyébként ezt több tényező is befolyásolja: ha pl eszel mellé perecet, jobban hizlal, de ha sokat iszol, és kihányod, akkor akár fogyhatsz is!

2011. máj. 12. 06:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
Az emberi szervezet nem képes megemészteni a cellulózt (fűrészpor fő komponense), mert nincsenek rá megfelelő hidroláz enzimei, viszont ha megtudná (mint pl a hódok, kérődzők), azzal is elmenne. És zsírrá alakulna.
2011. máj. 12. 06:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor ha jól értem, az etanol csak közvetve hizlal.
2011. máj. 12. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!