Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Már kezd forrni a mustom, a...

Már kezd forrni a mustom, a habot, illetve az alján lévő leülepedést, el kell- e távolítanom?

Figyelt kérdés
Életem első bora lesz,17 évesen.
2011. aug. 31. 10:55
 1/4 doboszoli ***** válasza:
48%
Egyelőre nem. Ha megáll a forrás(8-10 nap) akkor le kell venni a bort az "üledékről", ami nem más mint a seprő.
2011. aug. 31. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm
2011. szept. 1. 21:31
 3/4 anonim ***** válasza:
nem okoskodni akarok de nem több az mint 8-10 nap? én megy bort csináltam már, annál kellett egy jó hónap amire bele lehetett kóstolni és még mindig nem volt kész.
2011. okt. 26. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 doboszoli ***** válasza:
A bor még közel sincs "kész", de a forrás után azonnal el kell távolítani a seprőt,(ún. első fejtés) mert a benne lévő fehérjék bomlásnak indulnak. Karácsony tájékán fejtünk másodszor.
2011. okt. 26. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!