Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Fahordót kénezésénél a kénlapn...

Fahordót kénezésénél a kénlapnak mennyi időn keresztül kell a hordóban maradni, és a kénezést követően mennyi idő után tölthető bele a must?

Figyelt kérdés
2011. szept. 29. 22:59
 1/2 doboszoli ***** válasza:

A kénlap pár perc alatt elég, utána ki is vehető, de maradhat is.

Másnap is tölthető, de a következő szezonban is.

Fontos, hogy a begyújtás előtt a hordót az akona nyílásra fordítva teljesen szárítsuk ki.(1-2 nap)

Hektónként fél szálkénlap szükséges.

2011. szept. 30. 05:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Sajnos nem szárítottuk ki a hordót csak kicsöpögtetve lett és azonnal ment bele a kénlap :(
2011. szept. 30. 08:21

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!