Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Whiskey miért barna színű,...

A Whiskey miért barna színű, miért nem fehér mint a vodka, hisz az is gabonából készül?

Figyelt kérdés
2011. okt. 8. 16:56
1 2
 11/14 Phoney ***** válasza:
100%
Levente, akárhol olvastad, sürgősen felejtsd el, baromság az elejétől a végéig. A vodkát is aktív szénen engedik át, és szeszt hígítani nyers patakvízzel igencsak tilos.
2013. jan. 24. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Az aktív szén színtelenít, míg a karamell aranysárgára festi. De van, ami csak tölgyfahordótól kap egy enyhébb vagy esetleg mélyebb színt, de majdenem mindegyikbe tesznek egy kis karamellt is. Létezik olyan minőségi Single Malt is, amit két különböző hordóban érlelnek egymás után, ahol az első mindig kanadai tölgyfahordó, míg a második fázisban a whisky a portói érlelése után ürített hordóba kerül. Ilyen lehet pl. egy Double Barrel Balvenie.
2018. jún. 11. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Azért mert a wiszkit kukoricából készitik. Usában a szesztitalom idején mindenbõl piát készítettek. Ekkor jött az ötlet hogy jobb hijján gabonából csináljanak alkoholt, mert nemes italt nemtudtak csinálni. Ezért az eleve rosz izū wiszkit különbözõ eljárással finomitják hogy iható legyen aromája. Nekünk magyaroknak hálisten nem kell gabona pia, itt a jó magyar szílva, kajszi nabaz már nemes pia.
2021. jan. 8. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 Phoney ***** válasza:
41%

tegnap 23:10

Őszintén szólva nem tudom, hogy ilyen vicces kedvedben voltál, vagy ennyire nem tudod, mit beszélsz.


1. sok whiskyben egy gramm kukorica sincs

2. a whiskyt nem az USÁ-ban találták ki, hanem párhuzamosan négy különböző országban, és nem is a szesztilalom idején

3. az amerikai szesztilalom alatt már nem gabonából, hanem cukros vízből készült a legtöbb zugszesz

4. A whiskyt érlelik. Ha annyira finomítanák, akkor nem kéne érlelni. Ahogyan a vodkát sem kell, sőt, nem is érdemes.

5. Nekünk magyaroknak annyira "nem kell" "gabona pia", hogy már 600 éve főznek és isznak gabonaszeszt Magyarországon (ahogy kb. egész Európában), és csak a szocializmusban alakult ki az a becsípődés, hogy a magyar nem iszik gabonaszeszt, mert az elvtársak sajnálták rá a gabonát, szerintük elég jó volt a répamelasz is. Ma is rengeteg gabonaszesz készül itthon, abból lesz az összes magyar vodka, likőr és kommersz. Igen, még az Unicum is.


Ja, és nincsenek "nemes italok", nem kell az alkoholból vallást csinálni. Egy ital igazi értékét az adja, hogy finom vagy nem. Nem pedig az, hogy miből készült és hogy félkészen mennyire volt finom.

2021. jan. 9. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!