Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a különbség a mirin és a...

Mi a különbség a mirin és a szaké között?

Figyelt kérdés
Vagy ez ugyanaz ?
2011. okt. 30. 13:24
 1/3 Phoney ***** válasza:
Olyasmi, de mirinnek kisebb a szesztartalma, nagyon édes, és inkább főzéshez használják.
2011. okt. 30. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2011. okt. 30. 22:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Mirin, főzéshez használatos rízsbor.

[link]

(40-50 %-os cukortartalmú, főzésre használatos japán rizsbor. Világos aranyszínű, tiszta folyadék. Két fő fajtája: hon mirin (14 %-os alkoholtartalommal) és shin mirin (alig 1%-os alkoholtartalommal). A mirint 400 éve kezdték el készíteni, bár akkoriban megitták és nem főzéshez használták. Azóta édesebb és sűrűbb is lett a rizsbor és ma már kizárólag főzéshez, leginkább halak készítésekor használatos, valamint a teriyaki szósz egyik összetevője.)

Szaké: rizsből erjesztett, nagy alkoholtartalmú (gyakran 18%-os) japán sörféleség. Szeszfoka, aromája és állaga miatt sokszor helytelenül rizsbornak is nevezik.

[link]

2011. nov. 9. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!