Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért csökkentik egyes sörök...

Miért csökkentik egyes sörök alkoholtartalmát? Löwenbrau 5% volt most 4,7 köbányai 4,5% volt most 4,3.

Figyelt kérdés

2012. máj. 6. 23:11
 1/8 anonim válasza:
vizezik h olcsóbb legyen, emiatt az alkoholtartalma is csökken
2012. máj. 6. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Hogy többet vegyél belőle, ha be akarsz bacni. :)
2012. máj. 7. 00:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 mustafa33 ***** válasza:
Az adórendeletek miaat.
2012. máj. 7. 01:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem mintha alapból nem lennének olcsó sörök a Lövenbräu, meg a kőbányai, ezzel csak még jobban elkúrják az amúgy sem annyira jó ízüket. Különben a Lövenben kb. 2 éve még 5.2% volt, szóval már az 5% is egy gyengített verzió volt. Most nem tudom, hogy tényleg van ilyen törvény, és akkor majd a Heineken, Becks, Dreher, Stella Artois, Amstel, Gösser és egyébb jó sörmárkák is le fogják csökkenteni, mert akkor én többet nem is iszok sört, bár szerintem csak a spórolás miatt csinálják.
2012. máj. 7. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
81%

Árat nem nagyon lehet emelni, mert félnek, hogy nem veszik meg, így kispórolják belőle az anyagot, ami miatt az alkoholtartalom is csökken. Részben oka ennek a jövedéki adó, de úgy vélem, nem kizárólag.

Az általad említett sörökön sokat már nem lehet rontani, de úgy néz ki, az egykor patinásabb márkák is a higítás sorsára jutnak. A Pilsner Urquell pl. állítólag évről évre rosszabb.

2012. máj. 7. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 mustafa33 ***** válasza:
A Pilsner Urquell azért romlott, mert a csehek a sör jövedéki adóját a extrakt sűrűségének (sürüanyag? nem tudom magyarul a helyes kifejezést) százalékához kötötték, és ezért néhány tized százalékkal csökkentették azt. Ezért is újabban nem tüntetik fel a címkén a %-ot (nema z alkohol % -ra gondolok). Az alkohol tartalomhoz ezért a csehek nem kényszerültek nyúlni, sőt némelyik sörgyáruk éppen az alkohol tartalom növelésével kompenzálja az extrakt tartalmat. Ezt a sör ízének "testességén" lehet észrevenni. De azért a cseh sörfőzők még mindig ellenálnak az uniformizált ritkalevű eurosöröknek.
2012. máj. 7. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
a borodit is lentebb fokolták 4.6%-ról4.5-re
2012. máj. 16. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is csak itthon vettem észre hogy más a doboz formája megnézem azt 4,7% na k..va jó mondom az ára meg ugyan annyi. Nem is veszek már löwent menjen csődbe a borsodi. :D
2012. máj. 25. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!