Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mivel gyengíthetném meg a...

Mivel gyengíthetném meg a házipálinkát, hogy ne legyek rosszul tőle? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Szóval arról lenne szó, hogy van itthon 60%-os házipálinkám, amiből ha iszok elkezdi marni a gyomrom pár másodpercig és általában ki is hányom. A boltban kapható fütyülőst lazán tudom inni, de ezt a házipálinkát egyszerűen nem bírom, túl erős nekem.

Ha vizet öntök hozzá, akkor "gyengít" rajta és nem fogom kihányni?

(ma este szeretnénk inni haverokkal)



2012. okt. 6. 17:27
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

A fütyülős nem pálinka, hanem aromákkal ízesített kommersz szeszes ital.

Tiszta vízzel nyugodtan hígíthatod, bár nem értem miért iszol olyat amitől hánynod kell.

2012. okt. 6. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
48%

Ha vizet, akkor mindenkepp deszt. vizet hasznalj.

Esetleg tehetsz hozza kis mezet is.


Finom lesz, de nem igazi hazipalinka az mar :D

2012. okt. 6. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
48%

:D Próbáld ki vízzel de szerintem csak elrontod vele. Igyál kicsiket. Ne feleseket hanem csak 3mast vagy 2centest, és kísérd kólával.. Vagy más ilyesmi üdítővel.

Vagy vegyél a szádba egy fél nyelet kólát, rá a pálesz, aztán sok sok kisérő :D 3-4 feles után már úgyse kell majd :D Vagyis nálam így megy :D:D:D


Ha meg máshogy is kiakarjátok próbálni, tegyetek egy szem borsot a felespohár aljába, és az legyen a kísérő... nagyon egyedi :D:D:D

2012. okt. 6. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
64%

17:37 te s igyál rádfér, amilyen feszült vagy :D


Én bírom a rövidet, hp-t, de pár hete olyan bivalyerőset kaptunk, hogy csak nyalni bírtam többnyire belőle :P

Nem tudom, miért kell rögtön lehurrogni kérdezőt.

2012. okt. 6. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Mindennel lehet ami folyékony, még gázolajjal is csak hát az íze...olyan furcsán karcos lesz.
2012. okt. 6. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
43%
A pálinka a víztől megzavarosodik. Még a desztillált víztől is opálossá válik. Tehát nem lesz szép a pálinkád, de feltétlenül gyengíti a hozzáadott víz.
2012. okt. 6. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :) Kellemesen csalódtam, nem számítottam arra, hogy ilyen normális válaszokat fogok kapni. ^^

17:37 - Nem ismersz, nem azért iszok töményet, mert az a "menő", hanem mert nem szeretnék borra költeni, ha már van itthon házipálinkám..

amúgy nem fogom az egészet bekeverni, csak annyi lesz felhígítva, amennyit meg fogok inni.

2012. okt. 6. 18:16
 8/10 Phoney ***** válasza:

A világon minden létező égetett szeszt hígítani szoktak lepárlás után (normális esetben vízzel). Kivéve persze, mikor valaki otthon főz, és azt hiszi, hogy úgy kell meginni, ahogy kifolyt az üstből. A legtöbb tömény italt 60, de inkább 70 vagy 80% fölé főzik. Aztán mégis 40–50 fokon isszuk, nahát:)


A desztillált, az ioncserélt és az alacsony ásványianyag-tartalmú szénsavmentes ásványvíz (Naturaqua, Szentkirályi, Jana, stb.) egyaránt megfelel. Csapvízből a legjobb sem ajánlott, mert a klór ronthat az ízen.


Ha egy pálinka hibátlan, akkor nem kell 50 fölött hagyni meg behűteni (sőt, egyben lesatuzni sem a féldecit), mert akkor nem egy pohár ecetet kell lenyelni, hanem tiszta gyümölcspárlatot, ami ha hibátlan, akkor 45–48%-ra hígítva, 18–20 °C-on lesz tökéletes. (Nem, attól, hogy az otthonfőzők 70-80%-a ma is bűzlő cefréből és hibás elválasztással főz, még nem az lesz az „igazi pálinka”.)


Ha víztől zavaros lesz a pálinka, akkor az kozmaolajos. Vagy jobban kell cefrézni, vagy hidegszűréssel elválasztani róla a 2. lepárlás előtt.

2012. okt. 6. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 hubabuba1 válasza:
Sima, szénsav mentes ásványvíz teljesen megfelel a pálinka felhigítás.
2013. szept. 1. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Smithy válasza:

Régi a kérdés, de nekem (és valószínűleg neked is tisztelt olvasó) aktuális.


Egy nagyon jó leírást itt találsz: [link]


Tömören deszt vízet lehet hozzáadni, de csak csepegtetéssel, hogy ne opálosodjon, illetve ha opálosodik, akkor fagyasztóba kell rakni 24 órára. Ha előző fagyasztás nem oldja meg, akkor papírszűrőn/pormaszk/mikroszűrő lap, tölcsér segítségével szűrd át.


A fokolás csak mérőműszer segítségével lehetséges tökéletesen, de én az alábbiakat használtam, mivel ~52 fokosból 42 fokosra volt szükségem, így ezt a kalkulátort használtam. [link]


(érdemes a fele mennyiséggel próbálkozni, ha nincs mérőműszer, csak annyit érzünk, hogy túl erős)

2021. dec. 8. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!