Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi van ha 4 éve fénytől nem...

Mi van ha 4 éve fénytől nem védett helyen tárolom a pálinkát? [képpel]

Figyelt kérdés

Rendes áttetsző "fehér" üvegben van és ha nem is napfényen, de világos helyen van 4 éve, félig-meddig világos helyen.


Elolvastam itt: (+ 2db gyk kérdést)

[link]


hogy feldúsulhat a káros etil-karbamát.


Ezt miből fogom megtudni? Ne is igyam már meg?


Kép a pálinkáról (2009-es barack)


[link]


Napfény közvetlenül nem sütötte, de félig világos helyen volt. Sárgás színe van, de mivel sárgabarack van a képen és barackpálinka ezért gondolom az normális.


Etil-karbamát kicsinál?



2013. máj. 31. 16:37
 1/3 Phoney ***** válasza:

Az etil-karbamát állatkísérletek alapján rákot okozhat (embernél még csak feltételezés), mérgezést viszont nem okoz (legalábbis a pálinkában megjelenő mennyiség nem), gyógyszerként is használják.


Igazi kockázatot rendszeres fogyasztásnál jelent, szóval nem túl reális, hogy rákos leszel egy kis régi pálinkától. Egyébként komolyabb helyen még nem olvastam olyat, hogy fénytől feldúsulna az etil-karbamát, csak hevítéstől.

2013. máj. 31. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Mindenesetre beletettem egy fekete nylon zacskóba, mondjuk 4 év után már mindegy. :)


Azért köszi, bár nem most fogom felbontani, de nem árt felkészülni a karbamátra.

2013. máj. 31. 17:46
 3/3 anonim válasza:
kostold meg és rájössz :D
2013. jún. 2. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!