Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » S. O. S.! Egy nap alatt...

S. O. S.! Egy nap alatt hogyan lehet cseresznyéből cefrét csinálni?

Figyelt kérdés

Van 1 hordó kész cseresznye cefrénk. És most kaptunk még 5 vödör gyümölcsöt. Szép érettek.


Csakhogy a rokon, aki vállalta a pálinka főzést, kizárólag holnap este/éjszaka tudja megcsinálni, mert most derült ki, hogy szerdán külföldre kell mennie elég hosszú időre.


Mit csináljak ezzel az 5 vödör cseresznyével?

Van annak értelme, ha ma ledarálom és a már kész cefrébe teszem? Vagy ezzel csak elrontanám azt is, és ebből se lenne pálinka?


Eltevéshez már túl érett, mással nem akarom főzetni...


???



2013. júl. 8. 17:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Főzd meg lekvárnak.
2013. júl. 8. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Phoney ***** válasza:
100%

Teljesen fölöslegesen teszed bele 1 nappal főzés előtt, meg amúgyse teszünk új gyümölcsöt kierjedt cefrébe.


A cseresznyebefőtt, cseresznyelekvár, aszalt cseresznye, cseresznyeszörp, cseresznyebor, cseresznyelikőr (vodka/tisztaszesz+cseresznyelé+cukor) mind jó dolgok.

2013. júl. 8. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Idő kell a baktériumoknak amíg alkoholt csinálnak a cukorból, 1 nap alatt éppen csak hogy beindulna ez a folyamat.

Egyétek meg, vagy amiket írtam előttem.

2013. júl. 8. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!