Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Portót (rum) mivel szokták...

After Party kérdése:

Portót (rum) mivel szokták keverni kóla és boron kívül?

Figyelt kérdés

2013. okt. 3. 15:51
 1/3 Phoney ***** válasza:
100%

Limonádéval. Egy feleshez 3 cent citromlé, 2 kanál cukor, szódával felöntöd.


Vagy lehet csinálni belőle grogot is, akkor ugyanez a recept, csak szóda helyett meleg vízzel.


Vagy simán citromos üdítővel kevered.



(Kieg 1.: A „portó” az a portói bor neve.


Kieg 2.: A Portorico 60, amiről itt szó van, nem rum, hanem „rum-verschnitt”, vagyis egy 5% rumot tartalmazó utánzat, a magyar szeszipar régi büszkesége.)

2013. okt. 3. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

errol egy regi recept jut eszembe ami az en idomben Matroz-koktel neven futott:


1 resz rum (vagy portorico 60)

1 resz vodka

1 resz bonbonmeggy (meggylikor)


aljas cucc, a sok edes miatt nem erezni az erejet, de megcsap nagyon, felenkebbek malnaszorppel szoktak higitani.

2013. okt. 3. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Sörrel: matrózfröccs
2013. okt. 10. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!