Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen internetes oldal van,...

Milyen internetes oldal van, amelyik borok, sörök és röviditalok szakszerű (hőmérséklet, díszítés. Stb. ) felszolgálását ismerteti?

Figyelt kérdés

#alkoholos ital #italok felszolgálása
2013. okt. 25. 19:09
 1/2 Phoney ***** válasza:

Inkább ne próbáld a hármat egy helyen megtalálni, mert az leginkább valami összeollózott kontárság lesz. A sört és a bort külön keresd, a (minőségi) rövidek felszolgálása nagyon egyszerű:


Minőségi párlatok szobahőmérsékleten (18-20°C). Gyengébb whiskynél és rumnál (amin nincs érlelési idő vagy 7 év alatti) ízlés szerint mehet jég, de 8 év fölött inkább csak külön kérésre. Gyümölcs alapú párlatot (pálinka, brandy, cognac, stb.) viszont csak ázsiában jegelnek. Növényi likőr és vodka ízlés szerint hűthető (a vodka akár jegelhető), de a jobbaknak nem kell fagyasztó. Egyéb likőrök fajtától és minőségtől függően szobamelegen, jegelve vagy hűtve a gyártó ajánlása szerint.


A pohár szobahőmérsékleten vagy enyhén hűtöttnél a fajtához illő felfelé szűkülő pohár, jéggel old fashioned (aka. whiskyspohár), fagyasztottnál felespohár.


Az ánizsos szeszek általában nem röviditalok (pl. a valódi abszint, a Pernod likőr vagy a pastis sosem az), ezeket jeges vízzel kell típustól függő arányban (de általában 11-15%-ra) hígítani. A déli változatokat (pl. ouzo) töményen (lehűtve) is szokták inni, de ilyenkor elég émelyítőek.


Díszíteni leginkább csak a koktélokat szokás.

2013. okt. 25. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. okt. 25. 21:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!