Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ízben mi a különbség a fehér...

Ízben mi a különbség a fehér és a barna rum között? Koktélban lehet helyettesíteni a fehéret barnával?

Figyelt kérdés
2014. jan. 18. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem igazán. A barna rumnak jellegzetes aromája van.
2014. jan. 18. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
A barna rumot évekig égetett tölgyfahordóban tárolják, ezért más a színe és az íze, mint a fehérnek.
2014. jan. 18. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Phoney ***** válasza:
100%

A barna rum lényegében szárazabb, nem igazán való egy fehérrumhoz kitalált koktélba. (Ez az osztrák Inländerrumokra – Stroh, Spitz – nem vonatkozik, mert azok nem hagyományos rumok, és a klasszikus rumkoktélokba nem is igazán valók.)


Ezt a legtöbbször persze nem a hordó teszi, mert egy tipikus fehérrumot ehhez 7-10 évig kéne érlelni, ezért az olcsóbbakat eleve olyan szárazra (tisztára) főzik, hogy érlelés nélkül, illetve a nekik szánt rövid érlelési idővel is ilyen állagúak legyenek. A barna színt pedig színezőkaramell adja, illetve mélyíti, mert önmagában néhány év érleléstől még pisinek is világos, nemhogy barnarumnak...


3 éves szalmasárga rumokkal (pl. Havana Club 3 anos) viszont a legtöbb fehérrumos koktél finomabb, legalábbis nekem.

2014. jan. 20. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!