Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Barna cukor és rendes cukor...

Barna cukor és rendes cukor között mi a különbség? (többi lent)

Figyelt kérdés
Az újságban találtam egy receptet, ilyen puszedli szerű. És barna cukrot ír hozzá. Viszont most nincs itthon barna cukrom és a kérdésem az lenne, hogy el lehet-e készíteni sima kristálycukorral is? Mert a végén ebből a masszából golyókat kell formázni, beleforgatni kristálycukorba és szétlapítani. Remélem érthetően fogalmaztam meg a kérdést. :)
2011. ápr. 2. 10:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
a barna cukor finomabb :D ennyi.
2011. ápr. 2. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
94%
A barna cukor ugyan olyan,mint a kristály cukor,ugyan úgy készül,csak félúton abbahyagyják a feldolgozását illetve melasszal szinezik. Ez csak amolyan mai divat,a kereskedők fogása. Szóval nyugodtan megcsinálhatod kristály cukorral a sütit.
2011. ápr. 2. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat. :)
2011. ápr. 2. 10:55
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A barna cukor a legmocskosabb átvágások egyike hisz a cukor gyártásánál a tisztítást abbahagyják nem tisztítják rendesen ki és bebeszélik az embereknek hogy a benne maradt barna ragacsos anyagok egészségesek.És a másik mocskosság hogy kevesebb munkával olcsóbban előállított terméket még drágábban is adják!Nem kell a cukorhoz melaszt tenni egyszerűen nem tisztítják tovább.
2011. ápr. 2. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
Igaza van a 11.29.-nek. A háború alatt anyám otthon főzött cukorrépából cukrot. Főzeés közben ragacsos,édes,kávészínű leve lett ,ez volt a melasz. Nagyon édes volt,és teába használtuk. Az aljára üllepedett le a cukor,ami szintén barna volt. Íze ugyanolyan volt,mmint a fehér cukroké. A cukorgyárakban mésszel,és más anyagokkal fehérítik ki.
2011. ápr. 2. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:

11:29 mondja jól, a cukrot nem tisztítják meg a melasztól, így a cukorkristályokat folyékony melasz veszi körbe, amit hagynak rászilárdulni

a melasz pedig a cukorgyártás mellékterméke

egészségesebbnek titulálják, mert elvileg több benne az ásványi anyag, Ca, Mg, Fe, vitamin és édesebb, mivel kevesebb cukor válik ki belőle

2011. ápr. 2. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Már bocsika,lelettem pontozva,de én se irtam nagy hülyeséget. Ha utánna jártok,igenis van olyan barna cukor,amit melasszal szineznek. Ez szimpla kristálycukor,amit melasszal szineznek. Ezért még nem kéne lepontozni a másikat!
2011. ápr. 2. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

"A cukorgyárakban mésszel,és más anyagokkal fehérítik ki."


Mésszel a kioldott cukorrépaléből először a szerves savakat csapatják ki. Utána aktívszénnel vonják ki az egyébb nem cukor anyagokat több lépcsőben. Ez drágítja a cukrot.

2011. ápr. 2. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
52%

"van olyan barna cukor,amit melasszal szineznek. Ez szimpla kristálycukor,amit melasszal szineznek"


Teljesen értelmetlen lenne kitisztítani a cukrot utána meg melaszt önteni hozzá!Egyszerűen a tisztítást még melaszos állapotában abbahagyják!

2011. ápr. 2. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan eljárással készül, mint a fehér finomított cukor, csak melasz hozzáadásával.


Forrás: Wikipédia. Ezt tanultam is,szóval tudom,nem én találtam ki. Ha van kedved olvas utána a neten,nem egy helyen írják,hogy hogy készül.

2011. ápr. 2. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!