Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Saket hogyan lehet házilag...

Saket hogyan lehet házilag csinálni?

Figyelt kérdés

2014. júl. 30. 02:01
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
Mi az a sak?
2014. júl. 30. 06:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Phoney ***** válasza:
100%

Elég nehezen, és semmilyen egyéb rizsbort sem könnyű.


A szakét egy külön rizsfajtából („szakérizs”) erjesztik, aminek a keményítőtartalmát egy Aspergillus oryzae nevű gombával cukrosítják el, az élesztő pedig ezzel párhuzamosan dolgozva erjeszti az italt.


Persze egyéb rizst is meg lehet erjeszteni, és nemcsak gombával lehet elcukrosítani (hanem pl. hozzáadott árpamalátával), csak akkor nem kimondottan szaké lesz.


(A magyar weben elterjedt „rizsbor”-receptekben viszont kristálycukorból erjed az alkohol, és a rizs csak élesztőtápként szolgál.)

2014. júl. 30. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Vanilliás Shake ?
2014. aug. 3. 03:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát igen. Bajok vannak a kérdező helyesírásával. Csodálkozom, hogy az első válaszoló megértette.
2014. aug. 3. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!