Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A rosé borokat mennyire...

A rosé borokat mennyire ajánlanátok annak, aki még nem ivott bort?

Figyelt kérdés

2014. aug. 22. 08:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Bár nem vagyok borszakértő, de azért kóstoltam már párat.Régen azt hittem, hogy a vörös az isten, de most már inkább fehéret iszok.


Szóval szerintem a rosénál is az van, mint a többi bornál, lehet jó is meg rossz is. Szerintem elsőre valami édessel próbálkozz. A szárazak kaparnak, ha másféle alkoholt se nagyon próbált még az illető, akkor szerintem a száraz elsőre nem lesz bejövős.

2014. aug. 22. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem az a lényeg, hogy a kezdő bor ivó amit iszik, az minőségi bor legyen, hogy aztán az fehér,rosé, vagy vörös, édes, félédes, félszáraz, vagy száraz, az ízlés kérdése. Én amúgy szárazpárti vagyok.
2014. aug. 22. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Van olyan férfiismerősöm, meglett férfiember, elmúlt 50, két tinédzser gyerek apja, aki kora és neme ellenére az édesre esküszik, szerinte a száraznak se íze, se bűze, az sz*r.

Én meg nem igazán tudom meginni az édeset(ritka kivételtől eltekintve, pl. Tokaji aszúból csak azt szeretem)

32/F

2014. aug. 22. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Amennyiben első alkalommal, azonnal szeretné megtapasztalni, hogy mit jelent az, hogy egy bor testes, akkor igyon száraz vörösbort. Elsőre 99%, hogy nem fog ízleni.


Ha lassan ismerkedni szeretne a borokkal, akkor jöhet a fehér vagy a rosé. Először talán érdemes az illatosabb szőlőfajtákból készült borokat kínálni (pl. Irsai Olivér). Többnyire a magas cukortartalmú, félédes borok valók kezdőknek, (azt tudni kell, hogy édes bor nincs, azt csak édessé teszik...) mert a cukor úgymond eltakarja a bor sav vagy tannintartalmát, ezáltal finomabbnak, lágyabbnak, élvezhetőbbnek tűnnek ezek, mint a száraz, testes, időnként 'karcoló' vörösborok. Utóbbiak is fantasztikusak, csak meg kell tanulni fogyasztani őket.


Fontos, hogy ne olcsó borokat kóstoljon először. Vannak dolgok, amikben jobb vagy ugyanolyan jó az olcsó, de a borra ez nem igaz. (Ha iszod a bort, és meglöttyinted a pohárban, láthatod, hogy olajos marad a pohár ott, ahol a bor érte. Ha nem látsz ilyet a poharadon, öntsd ki azt a bort, mert fabatkát sem ér.)


A bort lehetőleg azon a hőmérsékleten igya, ami ajánlottként rá van írva a palackra.

2014. aug. 22. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Magában "ivva" őket: A vörösborokat egyáltalán nem bírom. Ha olyat iszom, hamar rám tör a hányinger. A fehérborok egész kellemesek számomra, legyen szó szárazról vagy édesről. A rosék pedig azok, amiket bármilyen formában, bármilyen körülmények között iszom és ha olyan lennék, akkor bizony nyakalnám is őket, mert eléggé itatják magukat.


A húgom nem nagy boros. Családi összejöveteleken iszik és akkor mindig rosét, mert azt a "legkönnyebb meginni" szerinte.


A saját és környezetembeli tapasztalatok alapján egy jó rosét ajánlanék annak, aki még nem ivott bort.

2014. aug. 24. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!