Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Trikitáléból szesz?

Trikitáléból szesz?

Figyelt kérdés
Nos, szerintetek lehetséges, mármint persze, hogy lehetséges, pálinkát bármiből lehet főzni. De érdemes-e próbálkozni vele? Persze ledarálva, vízzel higítva, jelentős mennyiségű hozzáadott cukorral, házi pálinkafőzővel.

2014. szept. 18. 10:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A tritikálé búza és rozs keresztezése.

Mivel mindkettő gabona, a tritikálé is gabona.

Gabonából -és csak abból!- gabonapálinkát lehet főzni.

2014. szept. 18. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Valami hasonlóra gondoltam, 1 egyég "cefre" kb. hán részéldát gabonából, vízből, cukorból álljon? Élesztő kell bele? Külünbözik bármely más gabona főzésétől?
2014. szept. 18. 12:21
 3/6 Phoney ***** válasza:
100%
Ha a gabonát simán becefrézed, abból egy deka alkohol nem lesz, csak a hozzáadott cukorból. Ilyet is csinálnak (a gabona ilyenkor élesztőtápként és ízesítőként van jelen), de ez lényegében cukorcefre. Ha magából a tritikáléból akarsz alkoholt, akkor azt malátával el kell cukrosítani, mint sörfőzéskor. Ez esetben viszont kár hozzá cukrot adni, mivel az drágább szeszforrás a gabonánál.
2014. szept. 18. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 balkalolka ***** válasza:
100%
Lehet maláta helyett glükoamiláz enzimet is használni a keményítőlánc erjeszthető cukrokká vagdosására. Egy kiló gabonához általában öt liter víz kell és 2-3ml GA enzim. Csak azt a gabonát addig kell főzni hogy a keményítő feltáruljon de még ne oldódjon ki a csersav a héjból (és le se égjen), ez gabonánként változik. A malátaenzimek hőérzékenyek, gabonacefre-kotyvasztás végén szabad csak bekeverni. Finom szesz készíthető a tritikáléból, csak habzik mint a pokol, az ellen tenni kell.
2014. szept. 23. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

balkalolka

Nagyon köszönöm válaszodat, igazán informatív volt, de lenne még egy kérdésem, 1 liter 40-50%-os szesz lefőzéséhez hány liter cefre szükséges?

2014. szept. 24. 15:54
 6/6 A kérdező kommentje:
És honnan tudom meddig kell főznöm? :)
2014. szept. 24. 16:51

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!