Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan csökkentsem a kifőtt...

Hogyan csökkentsem a kifőtt pálinkám alkoholfokát?

Figyelt kérdés
Hozzáönthetem -e a kiszámolt vízmennyiséget csak úgy egyszerűen, vagy bonyolultabb eljárást igényel (és jó -e a csapvíz, vagy más kell)?(néhány literről van szó)
2014. okt. 8. 17:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%
Desztillált vízzel hígítsd, a csapvíztől zavaros lesz.
2014. okt. 8. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmi bonyolultabb eljárást nem igényel, legfeljebb a térfogati kontrakcióra légy tekintettel (lásd google) és inkább desztillált vizet használj, mert a kemény csapvízből kicsapódnak majd fehér ködös csapadék formájában a kalcium- és magnézium sók.
2014. okt. 8. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Gondolom van fokolód szóval annyi desztilláltvíz, amíg olyan 52 fokos nem lesz. Ha van a közelben forrásvíz az is jó.
2014. okt. 8. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
A forrásvíz a lehető legkeményebb, semmiképpen ne használd!
2014. okt. 8. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek!! (van fokolóm - a 3 lit cucc 77 fokos és víztiszta)
2014. okt. 8. 19:31
 6/12 anonim ***** válasza:
1,6 l víz kell hozzá, hogy 50 fokos legyen. Deszt vizet használj és két-három részben add hozzá a vizet, közben mindig keverd/rázd fel alaposan. Fontos, hogy a víz és a pálinka egyforma hőmérsékletű legyen. Legutóbb tisztított csapvízzel állítottam be a páleszt és azzal is tökéletes lett.
2014. okt. 8. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
biztos vagy abban, hogy az fok, 77 az egy kicsit sok foknak, - még %-nak is magos
2014. okt. 9. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi!! - #7 - nek : Nem teljesen biztos, hogy fokban van, de valószínű. Már nincs meg a doboza a mérőnek, de úgy maradt meg bennem, hogy fokoló -fokban. (mellékelek róla fotómontázst). Nem tudom, hogy erősségben mekkora eltérést jelent a fok és a százalék közti különbség (ha nagyon akarnék, utána tudnék járni). De erős, mert egyelőre úgy fogyasztunk belőle, hogy úgy arányosan vízzel higítjuk, és bizony erős (de sima, finom). Ja, és kétszer finomítottam, attól lett ilyen erős (az elején 1,5 lit 80 fokos, utána 1,5 lit 75 fokos jött ki A köv. 1 lit már csak 40 fokos lett. (a főzőm 9 literes - kicsi, sok vele a meló (meg sok idő), mire ennyi cucc összejön.(rozsdamentes kukta rézcsővel - jól működik, nem sül le benne a cefre).
2014. okt. 9. 11:12
 9/12 A kérdező kommentje:
ja, és a fotó : [link]
2014. okt. 9. 11:17
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez az Aräometer/hidrométer csakugyan nem akarja elárulni mit is mér. Da ha a ketöt összehasonlitsuk, akkor a %-lék a magassabb:

21°= 52%-vol-al, már a jó Magyar házipálinka.

Legyengitheted 48%-ig, az olyan 19°de alá nem szabad menni mert beködösödik.

Memdránnal szokták átszürni ami 38% vagy 43% -os. Neked visszont nincsen annyi, hogy azzal vergödj. Na meg azt be is kell szerezni.

2014. okt. 9. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!