Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy tudják az emberek meginni...

Hogy tudják az emberek meginni a pálinkát, whisky-t és vodkát mikor az én torkomat úgy égeti?

Figyelt kérdés
2015. máj. 13. 18:56
 1/10 anonim ***** válasza:

a pálinkát én sem bírom, pedig rengeteg jó minőségű házipálinkát próbáltam

viszont a jó minőségű whisky és vodka kellemes ízű nekem.

2015. máj. 13. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
Ezen én is gondolkodtam már. Mondjuk nekem nem az a bajom velük,hogy égetnek hanem az,hogy az ízüktől a hányinger kerülget. Max gyümölcslével felöntve tudom elfogyasztani őket. Pedig nem vagyok "kislány",a legtöbb töményből letolok egy üvegnyit. Csak nem tisztán
2015. máj. 13. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Ezert nem szolgalnak ki gyerekeket alkohollal.
2015. máj. 13. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
A whiskyt én is rühellem, pálinkából is a háziak nagy része elég tré, de ittam már jót. Vodka még úgy a legihatóbb általánosságba a három közül. Egyébként sok múlik azon hogy milyen hőmérsékleten iszod és hogy miből. Szobahőmérsékleten üvegből sokkal rosszabb mint hűtve pohárból.
2015. máj. 13. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy be akarnak rúgni...
2015. máj. 13. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Phoney ***** válasza:
100%

Nincs ember, akinek ne égette volna a torkát az első (második...) feles, vagy az első cigaretta. Szóval egyrészt, megszokják.


De az igazi trükk amúgy az, hogy nem kell garatra vágni a röviditalt. Megfelelően kis kortyokban szobahőmérsékleten sem fogja égetni a torkodat. Persze ehhez meg olyan rövidital kell, aminek nem olyan undorító az íze, hogy kortyonként fogyasztva hányingered lesz tőle. Ez egyrészt megint csak megszokás kérdése, másrészt meg minőségé. Nekem se jó érzés egyszerre lehúzni akár csak 2-3 centet, pedig nem tegnap kezdtem a rövidezést.


A hűtés (főleg a mélyhűtés) valóban elveszi az alkohol élét, viszont úgy nagyon keveset érezni az aromáiból (nemcsak a pohárba szagolva, hanem a szájban is), szóval a drágább italoknál ez simán pocséklás.


Italfajtákra lebontva:

a házipálinkák többsége sajnos egyenesen selejt, és csak egészen kis részük az, ami teljesen hibátlan. Boltban változó, de elég sok a prémium árkategóriás közepes/selejt pálinka.


A whiskyvel az a „baj”, hogy a 3-5e Ft közötti divatosabb márkákat inkább kólába, koktélba hangolták. Az átlagvásárló fejében a megfizethető whisky kimerül a Johnnie Walker, Ballantine's, Jim Beam alapkiadásaiban. Ma már a Famous Grouse-t is nagyon nyomják, de azt se sokkal könnyebb meginni.


A vodka nagyon száraz ital (mivel szinte csak etanolból és vízből áll), sokan nem szeretik, én sem. Olyan is van, ami egészen lágy, de az meg annyiba is kerül.... tízezer forint egy ízetlen szeszért, hurrá:)

2015. máj. 13. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Én elég könnyen, feltéve, hogy kedvemre való az ital.

Pokolian lassan szoktam inni :)

A Stroh80 az, amit képtelen vagyok meginni (a konyhában tartom, mézzel elkeverve süti tetején vagy teába vagy tiramisuba teljesen jó, de borotválkozás utáni arcszeszként is használható, kellemes az illata. képtelen vagyok italnak tekinteni), a 85%-os abszinthoz is kemény elhatározás és sok idő kell :D


A felsoroltakkal többnyire nincs baj, de némelyik házipálesz tényleg agresszív és húzóra nemigen menne.


Ritkán iszom, de akkor olyat, amit szeretek. Jóféle barackpálesz, Glenlivet whisky és Russkij Standard vodka az jöhet. Plusz a tokaji aszút is szeretem, éppúgy felesként iszom, mint az előbbieket, mert trükkös, annyit is bőven megérzek.

2015. máj. 13. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyunk egyformák. Azért mert a te torkodat égeti, nem jelenti, hogy te sem élvezhetnéd! Ha tudsz angolul ajánlom figyelmedbe ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=BW1te_miu5I
2015. máj. 13. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
viccesebb verzió: youtube.com/watch?v=frRonhQdRdQ
2015. máj. 13. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Próbálkozz a hosszabb ideig érlelt párlatokkal, az érlelés által kevésbé karcosak, viszont előszeretettel imitálja sok gyártó az érlelést szeszkaramell hozzáadásával, ami csak színt ad neki, de ugyan olyan karcos marad.
2015. máj. 13. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!