Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Abszintot hogy hogy nem...

Abszintot hogy hogy nem 'megfelelően' (cukor, kis víz) ad ki a legtöbb pub? Vagy ez csak az igazi francia abszintnál szokás?

Figyelt kérdés

Ált ilyen Black Absinte 80-t szoktam kérni (vagy eleve csak az van ott), de végiggondolva sose kaptam hozzá se kockacuktor, se vizet, meg se kérdezték, hogy kérek-e.

Ezek szerint eddig rosszul ittam, vagy ez ma már csak egy illik szokás?


2015. jún. 9. 22:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az igazi abszintot érdemes vizzel, esetleg cukorral inni. Bár az igazat megvalva jó ízlésű ember semmilyen 80%-kos italt nem iszik magában.

De az ilyen kocsmában vagy szupermarketben kapható abszintnak csúfolt dolgok minősége a békafeneke alatt van. Nem, mintha nagyon értenék az igazi abszintokhoz, soha sem ittam, de olvastam róla eleget, hogy tudjam miféle. Magyarországon nem egy könnyen futhatsz össze igazi abszinttal.

2015. jún. 9. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
És megittad úgy magában? Brrr.
2015. jún. 9. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
48%

Miért ne itta volna meg? Ittam már 85%-osat is egfelelő lelkiállapotban, az abszintnál még egész megy. A Stroh80 rumból egy korty is esélytelen :D

S én szinte sosem iszom, akkor is nagyon keveset. Nem igazán értem, mi a nehéz az erős ital megivásában, ha ez ilyen szokásos édeskés abszint, ami valahogy csal :) Vagy csak én vagyok furcsa?


Azt nem tudom, hogyan szokás inni, én ilyenekkel sosem foglalkozom, vízzel és cukorral pedig semmiképp nem fogyasztok alkoholt.

2015. jún. 9. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Phoney ***** válasza:
100%

Egyrészt azért, mert nem értenek hozzá és nem is érdekli őket. Az igazi abszint csak 10-15 éve tért vissza, kevés az irodalma, kevés a szakértője.


Másrészt azért, mert a szórakozóhelyeken jellemzően kapható italok nem abszintok (hivatalosan nincs ilyen italkategória, tehát nem szabályozzák a név használatát), és kizárólag az bennük az érdekes, hogy sok bennük az alkohol. Az „Absinthe” varázsszó és a magas alkoholtartalom nélkül ezek a löttyök senkit nem érdekelnének, úgyhogy csak extra erős röviditalként lehet sikeresen eladni őket.


A „Black Absinthe 80” egy alsó-középkategóriás ánizslikőr eleve jól megcukrozva. Szerintem ugyanúgy jeges vízzel felhígítva a legélvezhetőbb, de cukrozni már nem érdemes.


Az igazi abszintnál a hidegvizes hígítás nemcsak egy „illik szokás”, mert az abszint egy koncentrátum, és csak azért palackozzák töményen, mert másképp nem tárolható. Nem „kis víz” kell hozzá, hanem egész 11-12%-ig a legjobb hígítani (bár egyes ínyencek (?) akár 20%-ra is hagyják), mert töményebben fanyar, émelyítő.


A cukrozás viszont a valódi abszintnál is ízlés kérdése, pontosan úgy, ahogy a kávénál és a teánál. 100 éve azért volt általános, mert akkoriban kábé a cukrot is cukorral ették, és a legkülönfélébb italokat itták összecukrozva. Még a legdrágább pezsgőkből is csak az édes volt divat, a száraz nem.

2015. jún. 10. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!