Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Eper bort csinálok és nem...

Miklos andor kérdése:

Eper bort csinálok és nem igazán akar megindulni a forrás :/ pedig elegendő cukor is van benne meg szárított élesztő is, mit tehetnék még? ötletek?

Figyelt kérdés
2015. júl. 11. 10:13
 1/5 anonim válasza:
Lehet nincs neki elég meleg.
2015. júl. 11. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Pontosan mi van benne? (Mennyiségekkel!) Milyen száritott élesztő? (Ami nem került a sütibe???)
2015. júl. 11. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem meleg kell neki, abból amúgy is van elég. Az erjedés 20°C körüli hőmérsékleten ill. kissé alatta a leginkább megfelelő. A szárított élesztő nem biztos, hogy a leginkább megfelelő, hiszen az élesztőgombának előbb el kell szaporodnia ahhoz, hogy létrejöjjön az erjesztés, a szárítás alatt meg sok elpusztult.
2015. júl. 11. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
élesztő az forrás gyorsító,és én kint vagyok németbe és nem igazán meleg van itt,de a 20 fokot eléri a hőmérséklet
2015. júl. 11. 11:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Fehér vagy fekete eper?

Állítólag nem volt jó éve az epernek, sokáig volt rossz idő, nem kapott elég napfényt. A fehér főleg nem lett túl édes.

Ez azt jelenti, hogy nagyon ügyesen kell vele dolgozni, hogy legyen belőle valami.

2015. júl. 12. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!