Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a különbség az 1 és 2...

Mi a különbség az 1 és 2 lápcsős pálinkafőzés között?

Figyelt kérdés
2015. aug. 25. 13:54
 1/1 Phoney ***** válasza:
75%

Kétlépcsősnek a kisüsti lepárlást nevezik, amikor a cefrefőzés és az alszeszfinomítás két külön lepárlás alkalmával történik.


Egylépcsős az, amikor az üstre egy rektifikáló oszlopot kapcsolnak, ennek a tálcáin a szesz többszörös újralepárláson esik át, így egyetlen főzés alkalmával (egy lépcsőben) lesz pálinka a cefréből.


Megkülönböztetnek még egy úgynevezett egymenetes módszert, amiben egyáltalán nem történik újralepárlás, de olyan erős deflegmációt használnak, hogy szintén késznek nevezhető pálinka születik egy főzéssel. Ezt jellemzően csak házilag használják.

2015. aug. 25. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!