Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Honnan tudom, hogy a pálinka...

Honnan tudom, hogy a pálinka cefrébe kell e tennem cukrot, hogy megfelelő foka legyen? Honnan tudom, hogy hány % az alkoholtartalma? Főzzek egy főzetet? Körte és szilva keverék.

Figyelt kérdés
2015. aug. 27. 10:58
 1/2 Phoney ***** válasza:
100%
Semmilyen cefrébe nem KELL cukrot tenni. „Megfelelő foka” a bornak van, nem a cefrének. A cefrének csak az erjedést kell „túlélnie”, utána vinni kell lefőzni. (Eredetileg pont ezért készült a gyümölcsből pálinka, nem pedig gyümölcsbor – mert azt cukor nélkül nehéz volt eltartani.) Ha érett gyümölcsből csinálod, akkor nem szükséges bele cukor, ha éretlen, akkor meg úgyis rossz pálinkád lesz.
2015. aug. 27. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha többet akarsz akkor tegyél bele cukrot, de akkor már számolj azzal is hogy nem olyan elsz mint a netto cukrozatlan pálinka... a legfinomabb cukor nélkül, ha emg a emnyniség is fontos akkor cukrozd.
2015. aug. 28. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!