Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a gáz ha körte feketėn...

Mi a gáz ha körte feketėn kezdett el penėszedni a hordóban?

Figyelt kérdés
Először csinálunk pálinkát otthon a körtėből. Ez ilyen kėsei körte. Egy hordó megtelt marha szépen erjed jó az illata. A másik hordót nem rég kezdtük el rakni es fekete penész jelent meg a körtėken és a szaga se olyan amilyennek lennie kell. Mindent ugyan úgy csináltunk mint az első hordónál, mi lehet mégis a gáz? Köszi előre is!
2015. okt. 1. 10:15
 1/2 Phoney ***** válasza:

Úgy érted, hogy nem cefrézted be (zúztad össze), hanem csak belepakoltad körtét a hordóba, „oszmajd kiforrja magát”? Mert akkor már ott gáz, és a többin végül is fölösleges gondolkodni. Az első hordó szerencsésebb volt, de abból se aranyérmes pálinka lesz.


A feldolgozatlanul, illetve oxigénnel érintkezve erjedő gyümölcs a legkülönfélébb fertőzéseknek van kitéve, és csak véletlen, ha nem romlik meg (nagyon).

2015. okt. 1. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Az jó! Nagypapám is így csinálta anno meg após is így csinálja és semmu gáz. Nagyon finom szokott neki lenni. Na mindegy szerencsére kevėsről van szó. Köszi!
2015. okt. 2. 07:49

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!