Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Tokaji vorosbortol kb mennyi...

Tokaji vorosbortol kb mennyi pohar utan lehet berugni?

Figyelt kérdés
Sose rugtam meg be es szulinapi partim lesz es a barataimmal tervezunk borozgatni. Nem akarok reszeg lenni csak jol akarom erezni magam
2015. nov. 19. 16:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Kb. 1-30 pohártól. Ez nagyon sok mindentől függ, nekem olyan 5-10 pohár kell, feltéve ha 2 decis pohárról beszélünk. Ha fáradt vagyok én nem laktam jól nyilván kevesebb elég, kipihenten jóllakva több kell.
2015. nov. 19. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Olyat még nem ittam, de féldeci tokaji aszút speciel megérzek (féldeci pálinkát kevésbé) :D Emberfüggő, sőt étrendfüggő is ez, NAGYON. A saját alkoholérzékenységem dinamikusan tud változni, füg egy csomó tényezőtől, hangulat, étkezés, napszak. Másoknál sem konstans.
2015. nov. 19. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt ajánlom, hogy lassan igyál s ha érzel valamit, lassíts. Az alkohol kicsit trükkös, habár bor még nem annyira, mint a tömények. Az néha elég hirtelen hat, főleg, ha gyorsan iszod.
2015. nov. 19. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Tokaji vörösbor? Ki az az elvetemült, aki kék szőlőt termeszt Tokajban?
2015. nov. 19. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem egy üveg kell belőle, hogy berúgjak. De ha te nem vagy alkoholhoz szokva, akkor neked kevesebb is elég lesz.
2015. nov. 19. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Mojjo ***** válasza:
100%
Kedves négyes! Miért kellene elvetemültnek lenni ahhoz, hogy kékszőlőt termesszünk Tokajban? Konkrétan a 16. századig visszamenőleg komoly hagyománya volt a vörösborkészítésnek Tokajban kb mindig is. (A legutóbbi időket leszámítva, bár pl a Sauska pince most dobta piacra a Tokaji Pinot noir-ját, pár hete meg épp egy jóféle Kékfrankoshoz volt szerencsém Tokajból.) Még a filoxéra után is az ajánlott fajták közé tartozott a borvidéken pl a Cabernet sauvignon, a Portugieser, és a Purcsin - amely utóbbiról kevesen hallottak, és jelenleg egyetlen pincét tudok, aki kereskedelmi forgalomba is hozott Purcsinból készült bort, de egy remek kékszőlőfajta, amiből régebben aszúbort is készítettek a Tokaji borvidéken. Szóval teljesen rendben van, ha valaki ott vörösborral szeretne foglalkozni.
2015. nov. 20. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!