Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A megbontott hordóban miért...

A megbontott hordóban miért nem savanyodik meg a bor? (a felbontott üvegben megsavanyodik)

Figyelt kérdés

2015. dec. 21. 00:01
 1/2 anonim ***** válasza:
A bor a megkezdett hordóban is megecetesedhet, vagy megpimpósodhat, - legfeljebb valamivel lassabban, mert nagyobb tömegű. Az előbb említett folyamatokért a bor minősége a felelős. Nagyon könnyen romlanak azok a borok, melyeknek kevés az alkohol tartalmuk és sav szegények. Általában elmondható, hogy a szüretet legalább 17 – 18 cukorfoknál célszerű elkezdeni. Ennél gyengébb mustból is lehet bort készíteni, de ez a későbbiek során sok odafigyelést igényel (elő teljesebb kénezés és nem szabad darabba hagyni a hordót)
2015. dec. 21. 04:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Vagy nem kapnak.oxigént.
2015. dec. 21. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!