Milyen úgymond "sznob" italok vannak?
Nem igazán értem. A gin tonic pont nem az. Diszkóban az jól fogy. Olcsó, a tonik miatt nem nagyon érezni az alkoholt. Szóval vedelik a nem éppen kifinomult lányok ezerrel :)
Én klasszikus koktélokra gondolnék pl. Martini koktél, Manhattan, Comopolitan. Ilyesmik. Vagy ha bor, whiskey, akkor inkább az árkategóriától függ, hogy mondhatjuk-e sznobnak. Mert pl. amikor én iszom a kedvenc, de még 2000 Ft-ba se kerülő boromat, akkor azt nem igazán érzem sznobnak :)
Szerintem mind rövidital, bor, és sör kategóriában vannak úgynevezett "sznob" italok. Ha úgy érted, mit isznak a gazdagok, akkor megnézed, mi az, ami az adott kategórián belül drága. Ha úgy érted, hogy mit isznak az ínyencek, vagy hozzáértők, akkor már nem elég csak az árat nézni, bizony drága italokból is vannak botrányosan szarok, illetve középszerűek is.
A sör nem volt a felsorolásodban, ez jellemző... holott az is ugyanolyan komoly ital, mint bármelyik másik, csak ki kell tekinteni a szupermarketek kínálatán túlra.
Egyébként én például szoktam Delirium Tremens, Keserű Mézet, Jokerface-t meg Kaltenecker söröket fogyasztani, most akkor sznob vagyok? Nem hinném, hogy emiatt az lennék, szóval a kérdés megfogalmazása kicsit fura...
Pezsgőből is vannak kifejezetten drágák. Én még olyat nem ittam, ami több tízezer forintba kerül. De aki már ivott, azt mondta, hogy nem lehet érezni pl. a 2000 Ft-os és a 20000 Ft-os között különbséget. Szóval akkor akár ezt nevezhetjük sznobnak, ha valaki mégis mindig csak 20-40 ezer forintos pezsgőt hajlandó inni :)
De gondolom, minden italban van ilyen.
Jack on the Rocks
Old Fashioned
Bourbon Sour
Margarita
Mimoza / Screwdriver
White Russian
Daiquiri
Long Island Ice Tea
Absinthe
Ha az a kérdés, hogy a sznob emberek milyen italokat favorizálnak „elit” italként, akkor pl:
– pezsgő, lehetőleg 40e fölött, többnyire Dom Pérignon
– cognac, bár ez kezd kimenni a divatból
– drágább/idősebb blended scotch [kezdő újgazdagéknál Chivas Regal, haladóknál Johnnie Walker Blue Label)
– single malt scotch, ez sznob körökben még aránylag új, de a „nagyon ritkaként” felfuttatott túlárazott tételek – mondjuk Dalmore – elég jól futnak
Persze ez nem azt jelenti, hogy a fentiek ne lennének jó italok. Az árát mondjuk nem mindegyik éri meg.
Az abszintig egyébként (értve ez alatt az igazi abszintot) a sznobok általában nem jutnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!