Ezt az abszintot hogyan kell elkészíteni?
Ilyet kaptam, és most pár haverral "megkóstolnánk".
Lehűtöm az abszintot és vizet, jeget is készítek.
Régóta nem iszok rendszeresen, szóval mennyi abszintot mennyi vízzel keverjek? Nem akarok gyomormosáson részt venni...
Van ez a rituálé, hogy a pohár tetejére az abszint kanalat és arra kockacukrot...meg égetni a cukrot.
Úgy jó, ha csak simán töltök abszintot, arra hideg víz (esetleg jégkocka), és aki kér annak kockacukrot is teszek és ezt elkeverni?
Gondolom az íze ugyanaz, mintha a kockacukrot a kanál segítségével és vízzel csepegtetném a pohárba nem?
Szóval mi az a mennyiség amit ajánltok abszintból, és mennyi vizet tegyek hozzá?
Itt van négy módszer is, de persze ebből az első és a negyedik játszik:
Ez a márka finoman szólva nem egészen az abszintok gyöngye (annak ellenére, hogy elég drága), de úgy érdemes kipróbálni, mint minden abszintot: jeges vízzel 11-12% körülire hígítva. (A JEGES víz fontos, legyen a vízben annyi jég, amennyi nem olvad szét benne 1-2 perc alatt. A 0 fok fölötti víz még a jó abszintokat is könnyen elrontja.) Ez a 90%-os szesznél 1:7 arányt jelent. Ennél a márkánál gyanítom, hogy 1:4 környékén már érdemes belenyalni, hogy nem kezd-e túl híg (vizes, ízetlen) lenni.
Ha nincs kimondottan abszintkanalad, ami jól ül a pohár tetején, akkor kár kockacukorral cirkuszolni – hígítás után keverj el benne kristálycukrot (régen is így csinálták, ha [vagy amikor még] nem volt abszintkanál). Nem kóstoltam ezt az abszintot, de valszeg eléggé „kívánja” a cukrot, nyugodtan lehet kezdeni 1 teáskanállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!