Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Meggybort készítésben jártasok...

Meggybort készítésben jártasok vannak itt?

Figyelt kérdés

Telefonos segítség alapján eljutottam odáig, hogy a felforrt meggybefőttből bor készüljön, de nem volt elég édes, így a telefonos segítségem még cukrot javasolt bele... ezzel nincs is gond hanem a telefonos segítésem hol ezt mondja, hol azt.... így itt kérdezném meg:


- ilyenkor megint kell várni még 3 hetet hogy "megérjen" a bor? (Már legalább 1,5 hete nem pezseg.)


- az elkészült bort kell szűrés után még levegőztetni?

- ha igen, meddig?


- műanyagban vagy csak üvegben tárolható az elkészült bor?



#borkészítés #meggybor készítés
2016. júl. 26. 12:16
 1/2 Phoney ***** válasza:
65%

Van itt egy kis félreértés. A meggybor mustból (frissen préselt meggyléből) készül, általában több-kevsebb cukorral kiegészítve. A befőtt leve viszont csak cukros víz, amiben meggyet főztek. Nem lehet belőle értelmes italt erjeszteni.


Levegőztetni erjesztett italt nem szabad erjedés után, mivel akkor rövid távon megromlik. (Ha a palackban oxigén van, akkor szintén nem tartható el.)

2016. júl. 26. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Most néztem egy honlapon, 5 kg meggyhez , 4 liter vizet írnak (és literenként 28 dkg cukrot), tehát ami hibádzik a "dologban", az a késhegynyi nátriumbenzonát, amit a befőttek tetejére szokás tenni.


Plusz elég bor illatú és ízű a nedű... tehát nem buktam akkorát.

2016. júl. 26. 18:34

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!