Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Házi almabor készítésénél...

Házi almabor készítésénél lehet a megadott mennyiségű vízből többet használni?

Figyelt kérdés

Többször készítettem már házibort az alábbi receptel...


1kg alma

1kg cukor

5l víz


ezzel csak annyi a problémám hogy nem szeretem ilyen erősen a bort,ráadásul másnap gyakran megfájdul tőle a fejem...úgyhogy gyengébb bort szeretnék készíteni,ezért arra gondoltam,hogy 5 liter víz helyett 7-et teszek bele...így is elfogadható lesz a borom?

kiforr tökéletesen?

(meggybornál is ugyanezt csinálnám ha lehet)

előre köszönöm...



2016. aug. 7. 13:19
 1/1 Phoney ***** válasza:
100%

1 kg almának valami 80 g saját cukra van, ehhez Te hozzáadsz 1000 g kristálycukrot. Szerinted almabor az, ami 90+%-ban répacukorból erjedt? Nem, de cserébe fájni fog tőle a fejed. Egyébként ilyen össztétellel (tápanyaghiány, savhiány) valszeg nem is lett túl magas alkoholtatalmú, csak csípős és büdös, amitől persze „erősnek” tűnik, és a fejfájást is megbízhatóbban adja.


A gyümölcsbor nem instant leves, nem lehet pársoros receptek alapján rendesen megcsinálni. Ha nem tudod mit csinálsz, rossz lesz az íze és a másnapja is. Érdemes előbb elolvasni, hogyan készül az almabor:

[link]

2016. aug. 7. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!