Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szőlőből szeretnék pálinkát...

Szőlőből szeretnék pálinkát főzni mennyi pektin bontót tegyek literenként a cefréhez?

Figyelt kérdés
További házi jól bevált szőlőpálinka főzési technikákat is megköszönök
2016. szept. 23. 06:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Alacsony pektintaralmú gyümölcs, nem kell bele bontó.

ajánlott irodalom: Békési Zoltán-Csarnai Erzsébet: Házi pálinkafőzés (Mezőgazda kiadó)

2016. szept. 23. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Vannak kifejezetten szőlőre szelektált pektinbontó enzim. [link]

Bár én a helyedben nyugodtan használnék bármilyen pektinbontót. Az adagolás minden esetben rajta van a terméken. ( hogy miért kell használni, az már egy másik téma. A főzési technika az meg főleg. De ha egy kiskátéval megelégszel: [link]

2017. máj. 29. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!