Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Honnan lehet tudni, hogy...

Honnan lehet tudni, hogy mikor kell az idei mustot lefejteni? Hogyan kell a hordót előkésziteni?

Figyelt kérdés
a hét végén szüreteltem, kis mennyiségről (30 liter) van szó
2016. okt. 3. 16:25
 1/2 anonim válasza:

Nagyjából egy hét után szokás, annyi idő alatt már végbe tudnak menni a különböző folyamatok (szárazanyagtartalom leülepedése, erjedés).

A hordót érdemes többször, tiszta vízzal átmosni, és néhány órán át benne hagyni a vizet, hogy a dongák bedagadjanak, ezzel megelőzendő a későbbi szivárgást. Majd egy kénlapot meggyújtva ledugózva bekénezni a hordót, ezzel megakadályozva a mikroorganizmusok elszaporodását (ez nagyjából 10-12 órán át tart)

2016. okt. 11. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a tájékoztatást. Hozzá is fogok még ma. :-)
2016. okt. 12. 07:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!