Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen a Szőlőhegy márkanévű...

Milyen a Szőlőhegy márkanévű édes vörösbor?

Figyelt kérdés

2017. márc. 1. 21:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Gondolom valami neve nincs tablettás bor.
2017. márc. 1. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
45%
Nem kóstoltam, de a félédes fehér mindamellett hogy gyakorlatilag semmi érett szőlőből készült bor íze nincs kb lemarta a zománcot a fogamról.
2017. márc. 1. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Olaszországban termett bor
2017. márc. 1. 21:55
 4/14 anonim ***** válasza:
Na és? Olaszországban/ottani alapanyagból nem lehet szar bórt csinálni?
2017. márc. 1. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 Mraz Ariston Simon válasza:
37%

Kedves Kérdező!


Szőlőhegy - édes - vörösbor


A márkanév is már árulkodó, édes bor nincs, csak ha pancsolod (cukor, sűrítmény, stb.). Vörösbor végképp nem lehet édes.


Mi itt a kérdés?


Olasz bor? Aha... Erről ez jut eszembe: "Ápám olasz volt, ő hagyta rám a legjobb pizza receptjét." (Ha nincs meg mirelit pizza reklám volt régen.)

2017. márc. 1. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Miért baj ha sűritmenyt adnak hozzá?
2017. márc. 1. 22:08
 7/14 anonim ***** válasza:
Édes vörös bor komoly dolog már nem lehet..
2017. márc. 1. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Miért?
2017. márc. 1. 23:18
 9/14 Mojjo ***** válasza:
100%

@Mraz Ariston Simon:

"édes bor nincs, csak ha pancsolod (cukor, sűrítmény, stb.)"


Ez nagyon nem igaz. Az édes borok készítésének rengeteg módja van, ami semmiféle cukrozást, mustsűrítményezést nem igényel. A teljesség igénye nélkül:

- Botritiszes töppedés

- Túlérettségben szüretelés

- DMR módszer

- Szalmaborkészítés

- Erjesztésleállítás


Ezen módszerek nem mindegyike vádolható mondjuk a túlzott természetességre való törekedéssel, de ez más kérdés. Mindenesetre az első két módszer teljesen természetes.


"Vörösbor végképp nem lehet édes."


De lehet. Igaz, kékszőlő jóval magasabb hőösszeget kíván ehhez, de lehet. Magyarországon persze írtó ritka még a természetes félédes vörösbor is, de ismételten: nem lehetetlen.


@Kérdező:

"Miért baj ha sűritmenyt adnak hozzá?"


A baj az, amit ez jelent: azt jelenti, hogy az adott szőlő mustsűrítményezés nélkül alkalmatlan lenne édesborkészítésre. És mivel felpancsolták, elég biztosak lehetünk benne, hogy élvezhető szárazbornak is alkalmatlan lenne. Az ilyen borokhoz szánt szőlő általában rommátermelt tőkékről szüretelt, aromatikusan, cukrosan és fenolosan egyaránt éretlen akármi, amit azért löttyintenek fel mustsűrítménnyel, hogy legalább nagyjából iható legyen.

2017. márc. 1. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 Mojjo ***** válasza:
@7: hülyeség. Rengeteg remek jó édes vörösbor van a világon. Attól, hogy a magyarok megszokták, hogy a szupermarketek alsó polcain lévő édes vörösök szörnyű lőrék, még nem lesz ez igaz minden ilyen borra. Csupán - legalábbis idehaza - baromi nehéz hozzájutni normális édes vöröshöz. Az értékelhetők közül leginkább csak avinálással készült, tehát erősített édes vörösöket kaphatunk.
2017. márc. 1. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!