Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan készül az "igazi"...

Hogyan készül az "igazi" borkocsonya?

Figyelt kérdés
Nem az ízesített zselatinozottra gondolok hanem tényleg arra amely tudtommal több év alatt készül el és már egy kis kocka elfogyasztása után az ember nem tud lábra állni!

2017. márc. 4. 18:53
 1/6 anonim ***** válasza:
a nem tud lábra állni részt remélem nem vetted komolyan az csak a mítosz része, egyszerűen fizikailag nem tartalmazhat annyi alkoholt olyan kis kocka
2017. márc. 4. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

" kis kocka elfogyasztása után az ember nem tud lábra állni!"


Ha 98%-os gyógyszertári tiszta alkoholt megkötsz zselatinnal (ezzel egyidejűleg hígul is) azzal talán elérhető ilyen eredmény, ha az illető nem bírja a piát.

2017. márc. 4. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
de nyilván egy bor alapú dolog nem fog ennyi alkoholt tartalmazni szóval...
2017. márc. 4. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
tapasztalatból mondom! Dunántúlon voltam kirándulni egy borvidéken (most nem tárgyalnám ki hogy hol) de az egyik borászatot egy idős nagyon kedves bácsika vezette és nála kóstoltam! Nem volt erős úgy mind mondjuk egy pálinka meg agyilag is képbe voltam de úgymond a lábamba szált az egész főleg miután felértem a pincéből!
2017. márc. 4. 22:33
 5/6 anonim ***** válasza:

szerintem is koncentrált(abb mint a 'sima' bor), de erősebb rövid (snapsz, rum), vagy akár csak a konyak, likőr nyomába sem léphet.

Tiszta szesszel azért ne irts az agysejtjeidet - pusztulnak azok anélkül is...

Pincéből feljőve (jobb időben ősszel, tavasszal is, de főleg nyáron), minden üt, mert lent a hűvösben nem érzi az ember, h. a fejébe szállt az alkohol.

Láttam már nem egy 'durva balesetet' diákkal, tanárral, középkorú pocakos német turistával egyaránt. ;)

A borkocsonya receptjét miért nem kérdezed meg ott v. vmelyik. másik pincészetben?

2017. márc. 26. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Tényleg van ilyen cucc borkocsonya amitől nem tud az ember lábra állni! Jégborból csinálják legalább is nagyapám abból csináltam mert annak nagyon nagy a cukor szintje és valamilyen gomba spórával is beoltotta és hagyta állni a fahordóban kb 10 évig és a bórban lévő cukor átalakult alkohollá és a gomba meg megadta a szerkezetét attól lett olyan kocsonyás!
2017. márc. 28. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!