Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A vadkörtét milyen érettségi...

A vadkörtét milyen érettségi állapotban teszitek a cefrébe?

Figyelt kérdés

Megvárjátok, hogy teljesen megérjen, barnára? Vagy sárgán, esetleg zölden is bele lehet tenni, ízt adni? Ahogy leesik a fáról?

Ha érlelitek, akkor hogyan? Nem rothad meg?


2017. szept. 2. 21:23
 1/9 anonim ***** válasza:
csak érett gyümölcsöt tegyél bele,más nem jó,a körte utó érő és az éretleneket sötét hűvös helyen tudod érlelni,kb 3-4 nap míg beérik,de figyelni kell,ha rohad vágd ki belőle,cefrébe csak egészséges gyümölcsöt tegyél
2017. szept. 2. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de vadkörtéről írtál te?

Az egész más jellegű gyümölcs, mint a "házi"körte.

2017. szept. 3. 07:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Az beérik egyáltalán puhára? Zölden ne tedd bele
2017. szept. 3. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
miért lenne más,mert nincs nemesítve?
2017. szept. 3. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Minden kép éretten.
2017. szept. 3. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Azokhoz szólt volna a kérdés, akik gyakorlati tapasztalattal bírnak.

Amikor barna lesz, akkor puha, és garantáltan alkalmas, de már előzőleg is van körteíze. Ez érdekelt volna, hogy így alkalmas-e ízesítőnek. Meg az érlelés mikéntje.


"miért lenne más,mert nincs nemesítve?"

Szóval még nem is láttál vadkörtét?

Az ilyen 2-3 cm-es kis golyó. Több tekintetben a birshez jobban hasonlít, mint a mai modern körtékhez.

2017. szept. 3. 16:00
 7/9 anonim ***** válasza:
ettem gyerekkorban vadkörtét,csak te csinálsz belőle különbséget,ha már bele tudsz harapni akkor már jó,ha zöld és kemény az nem jó,azt félreteszed pár napot áll és akkor már jó,mi ebben a bonyolult?
2017. szept. 3. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Ha dolgoztál volna vadkörtével, akkor tudnád, mi a bonyolult benne. Nem csak 5 szemről van szó.

Összeszedek 1000 darabot fél-egy óra alatt, ami mennyiségre kevés, csak egy vödörnyi, aztán ezek nem egyforma érettségűek. Otthon lehet(ne) megint átválogatni, hogy ez jó, ez 2 nap múlva lesz érett, ez 4 nap múlva, ez 1 hét múlva. Ami megérett, azt nem lehet a többi között tartani, mert megrothad. A leeséstől, pakolástól gyakran megsérülnek, és még akkor is megrothadnak, ha nem érettek, ezeket ki ki kell válogatni, megkülönböztetni az érettség miatt barnákat a rothadás miatt barnáktól.

Na mármost: otthon kiterítve érik jobban, vagy vödörben, a maga által fejlesztett etiléngázban? Melyik módon rothad jobban? Oxigéndús környezetben, vagy oxigén hiányában?

Meg persze, hányszor kell rászánni a félórákat 1 vödör körte átválogatásához? Azért kellene válasz olyantól, aki ezt szokta csinálni. Hogy érdemes-e vele kínlódni, vagy ahogy összeszedtem, ledarálva mehet a körtés hordóba.

2017. szept. 4. 05:23
 9/9 anonim ***** válasza:
ha körülményes és nem éri meg a fáradtságot,akkor én nem csinálom,ha mégis ragaszkodsz a vadkörtéhez ezek után,akkor csak rajta,a tiszta zöldet és keményet ne rakd bele,mert a cefrében már nem puhul
2017. szept. 4. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!