Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Vermut-készítés házilag?

Phoney kérdése:

Vermut-készítés házilag?

Figyelt kérdés
Kinek milyen recept vált be?
2010. máj. 30. 13:39
1 2
 1/16 BeerHunter ***** válasza:
Én nem csináltam még, kb 10 mp guglizásomba telt, de megvan: [link]
2010. máj. 30. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:

szia! az én volt kolléganőmék hosszú évek óta csinálnak folyamatosan rizsből martinit.5 lt üvegekben, mindig van nekik, ,mert folyamatosan erjesztik. én sem tudom kívülről a receptet, de , ha beírod, hogy rizsből martini

rögtön kiadja a receptet.

üdv.

2010. máj. 31. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
:DD Hát elég vad megközelítés (mármint mert a martini borból készül, vermut = ürmösbor), de ezt kipróbálom:)
2010. máj. 31. 16:22
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Profi és bevált receptet kevesen tudnának mondani... :)


Sztem kezdj el kísérletezni.

Mindenképpen szükséged lesz valamilyen száraz fehér borra, hiszen ez adja minden vermut alapját. (még a rosso-ét is, egyedül a rosato esetében használnak rosé bort a készítéshez)


A száraz fehérbor mellett, mindenképpen szükséged lesz ürömre is illetve cukorra. A további ízesítés már csak tőled függ.... :) én biztos próbálkoznék szegfűszeggel... esetleg bazsalikommal... de akár egy kevés mentát is eltudok képzelni a keverékben.


Végül itt egy link ahol elég részletesen írnak a vermutokról: [link]


A készítés nincs kifejtve... de az olvasottak lehet hogy segítenek.

2010. máj. 31. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:

szia! én ajánlottam neked a rizsmartinit, hát tényleg vadnak tűnik, de, ha belegondolunk, viszkit, vodkát csinálnak, kukoricából, gabonából, krumpliból stb.

ezek az ismerősömék panelben a beépített szekrényben 8

ötliteres üvegben erjesztik folyamatosan a rizst, hogy mindig legyen nekik innivalójuk....

egyszer megmérték a szeszfokát, 25 % körül volt.

szép aranysárga színe van a többször szűrt italnak, és

a szárazvermutra hasonlít.

mondjuk én a valódi szárazmartinit szeretem:))

szóval a bornál lényegesen erősebb cuccot csinálnak maguknak.

na hello

2010. jún. 1. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:

Puszta erjesztéssel nem lehet 25%-os szeszt készíteni... ahhoz már lepárlás kell :)


Az erjesztés magában körülbelül 15%-os italt eredményezhet.


Még valami... ha rizsből készül... véletlenül se nevezzük Martininak :) Inkább mondjuk azt hogy egy alacsony alkohol százalékú... esetleg ízesített rizs sör.

2010. jún. 1. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:

szia tegnapi utolsó kommentelő! én nem állítottam semmit

arról a "rizsitalról," hogy ne nevezzem semminek, csak leírtam egy általam ismert történetet.

nem értek semmiféle ital előállításához, úgy, hogy biztosan igazad van.lehet, hogy csak dicsekvésből mondták, hogy 25 fokos:)))

azért néha be voltak tőle nyomva:))

na hello

2010. jún. 2. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 A kérdező kommentje:
Gondolom az maradt ki, hogy mint a rendes vermuthoz, ahhoz is kevernek egy kis töményet:)
2010. jún. 2. 11:06
 9/16 anonim ***** válasza:
ja, lehet, hogy tunningolták valamivel:)
2010. jún. 2. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:
Megtaláltam a klasszikus "vermut-ízt" (pl Martini, Cinzano, Garrone). A kakukkfű adja. Ez és a fehér üröm a lényeges, a többit lehet variálni:)
2010. szept. 11. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!