Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinka gyakorlatilag vodka...

Pálinka gyakorlatilag vodka egy minimális gyümölcsízesítéssel?

Figyelt kérdés
2018. júl. 26. 20:25
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

nagyon nagyon leegyszerűsítve:

Vodka: krumpliból főzött alkohol

Pálinka: gyümölcsből főzött alkohol

2018. júl. 26. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Pàlinkát gyümölcscefréből (erjeztett gyümölcsből)desztillálják, a vodkát gabonából vagy burgonyából
2018. júl. 26. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 Alain Delon ***** válasza:
76%
Nem. A pálinka az alkohol mellett egyéb illóanyagokat tartalmaz, amik a gyümölcsből kerülnek bele, megadják az ízét és illatát és mértékkel fogyasztva az egészségre is hatással vannak.
2018. júl. 26. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2018. júl. 26. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
9%
Pálinka=vodka+gyümölcsészterek
2018. júl. 26. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát nagyon nem! A pálinka gyümölcsből készül, mindenféle vodkakeverék nélkül. Egyébként hogy jutott eszedbe a vodka és a pálinka egyesítése. Közük sincs egymáshoz.
2018. júl. 26. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Phoney ***** válasza:

A vodka finomított alkohol, éppen ezért másodlagos, hogy miből készül, törvény szerint bármilyen mezőgazdasági alapanyagból lehet főzni. A finomszesz szilvából finomítva is finomszesz. (Ami nem finomszesz, azt nem lehet vodkaként eladni.) A mai gyakorlatban egyébként gabonából készül, a többi ritkaságnak számít. (A második leggyakoribb se a krumpli, hanem a répamelasz vagy a törköly lehet.)


A pálinka ezzel szemben rengeteg fajta illóanyagot „örököl” az erjedt cefrétől, ezek egyáltalán nem csak gyümölcsészterek, hanem mindenféle erjedési (majd lepárlási) kongenerek is, amik különböző ízek-illatok mellett pl. olajos vagy harapós érzeteket adnak a pálinkának.


A pálinkában normálisan nem is érezni magát az etil-alkoholt (ti. a vodkajelleget), hanem helyette az összes egyéb anyag uralja az ízét, illatát, érzetét is. Ha kiérzem a pálinkából a szeszízt, az én pl. csak hibaként tudom értékelni.

2018. júl. 27. 06:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
No erre a hibára jó példákkal tud szolgálni a Bolyhos!
2018. júl. 27. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

3

SEMMILYEN mértékben nincs a szervezetre jó hatással.

2018. júl. 27. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!